Minimeringsmästarna 2017

Minimeringsmästarna är en tävling där deltagarna utmanas att satsa lite extra på miljön genom att på olika sätt minimera avfallsmängden under ett år.

Under året anordnas flera träffar där hushållen som deltar får information om viktiga områden inom avfallsminimering, t ex hållbar konsumtion, matavfall, textil, kemikalier och delat ägande. Deltagarna får ett antal utmaningar kopplade till varje tema och kan dela med sig av sina framsteg och motgångar på Minimeringsmästarnas blogg.

Vill du veta mer om Minimeringsmästarna, läsa om hur det går för deltagarna, få tips om hur man kan minska avfallet och kanske själv inspireras att testa på någon av utmaningarna – gå in på www.minimeringsmastarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Följ deltagarna:

Facebook: @Minimeringsmästarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: @minimeringsmastarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Bloggen på webbplatsen: www.minimeringsmastarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bakom Minimeringsmästarna 2017 står Ale kommun, Borås Energi och Miljö, Göteborgs Stad genom Bostadsbolaget och Kretslopp & vatten, Härryda kommun, Kungsbacka kommun, Kungälvs kommun, Lerums kommun, Marks kommun och Svenljunga kommun. Arbetet koordineras av Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) med stöd från Västra Götalandsregionen.

 

Vinnare 2017

Söndag 25 februari 2018 utsågs vinnarna av Minimeringsmästarna 2017. Vi är imponerade av samtliga familjer som har deltagit och deras engagemang. I genomsnitt minskade de sitt avfall med hela 45 procent!

Minimeringsmästarna 2017 avslutades med en sista inspirerande träff med en utställning. Utställningen bestod av second hand-fynd och egentillverkade saker. Till exempel en fyndad lampa, egentillverkade ljus, en klänning tillverkad av ett gammalt överkast och fruktpåsar att gjorda av tyg för att undvika plastpåsar vid mathandlingen.

Fredrik Warberg, som även inledde tävlingen, gav en presentation med tillbakablickar på det deltagarna lärt sig under det gångna året och vad de själva har åstadkommit. Det finns verkligen mycket intressant att läsa på Minimeringsmästarnas blogg, allt från tips till reflektioner om hur mycket avfall som slängs.

Efter en quiz om avfall och minimering delade deltagarna med sig av sina reflektioner, tanka och erfarenheter om det gångna året. Sedan var det dags för prisutdelning. Pris delades bland annat ut till den familj som minskat sitt avfall mest, till den som bloggat mest och till imponerande insatser. Slutligen avslöjades vilken familj som tagit titeln Minimeringsmästarna 2017. Stort grattis till familjen Wetterlundh från Lerum!

På bloggen och sociala medier kan du fortfarande läsa och inspireras av familjerna som har varit med och utmaningarna de ställts inför. Minimeringsmästarna Sörmland avslutas först i höst så du kan även fortsätta följa de deltagarna.

Vi vill avslutningsvis rikta ett stort tack till de familjer från Svenljunga som har deltagit, det har varit fantastiskt roligt att jobba med er!

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-26 10.54