Behöver du vatten?

Brunnen har sinat - men du behöver dricka, vatten till djuren, duscha eller tvätta kläder? Inga problem, vi hjälper dig.

Hos oss kan du som inte har vatten hemma kostnadsfritt få vatten eller använda våra duschar och tvättmaskiner.

Många har hört av sig till oss att deras grävda brunn inte längre ger vatten. Självklart hjälper vi gärna till. Vi rekommenderar dock att du snarast ser över möjligheten att djupborra din brunn.

Dricksvatten

Om du behöver dricksvatten är du välkommen att hämta vatten vid kommunförrådet på Bergsätervägen 2 i Svenljunga. I övriga orter har du möjlighet att hämta dricksvatten vid respektive vattenverk. Om du har fårgor, hör av dig till kontaktcenter 0325-180 00.

Duscha

Du är välkommen till Moga Fritid, vår bad- och friskvårdsanläggning.

Helgen 27 till 29 juli är anläggningen uthyrd, den 30 och 31 juli är det fortfarande sommarstängt - så du måste ringa innan. Hör av dig till journummret 070-303 25 68.

Från och med onsdag den 1 augusti har simhallen öppet som vanligt, kom under ordinarie öppettider och anmäl dig i kassan.

Tvätta

Du är välkommen till Svenljunga Bibliotek. Här finns tvättmaskin, torktumlare och bra böcker.

Det är viktigt att endast du vars brunn är på väg att eller har sinat tvättar hos oss. Denna möjlighet är till för dig med ett akut behov. Du är välkommen till biblioteket som har sommaröppettider måndag – torsdag klockan 10.00 till 18.00 och fredag klockan 10.00 – 15.00.

Djur och lantbruk

Nu öppnar vi vattentäkten Billeberg i Sexdrega där du kan hämta vatten till dina djur eller din verksamhet.

Du som saknar eller inte har tillräckligt vatten till din lantbruksverksamhet är hjärtligt välkommen att hämta vatten i Billeberg. På kartan ser du var Billeberg ligger, ta helst den norra infarten. Koordinaterna är: N 6381427 Ö 127094

Billeberg är ett vattenskyddsområde – därför är det väldigt viktigt att det inte förekommer olje- eller dieselläckage från dina fordon som du hämtar vatten med.

Vid vattentäkten sitter en strömbrytare som du använder för att starta pumpen. Det är viktigt att du stänger av pumpen när du har fyllt dina tankar.

Om du har frågor får du gärna höra av dig till vår vatten- och avloppsenhet via kontaktcenter 0325-180 00. Under helgen når du VA-jouren på telefon 0703-33 09 69.

Billeberg är vår framtida vattentäkt där vi planerar att bygga vattenverk. Vattentäckten är därmed ännu inte lämplig som dricksvatten för människor men kan redan användas i lantbruket.

Kontakt

Epost till

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-02 09.35