Feriearbete 2018

I år har det inkommit rekordmånga ansökningar om feriearbete i Svenljunga Kommun (157 ansökningar).

Under vecka 18 skickas ett brev ut om placering och period. Tyvärr kommer inte alla att få besked om exakt placering eller period då vi dagsläget saknar platser. Alla som har sökt och som uppfyller de kriterierna som gällde: Född 2000,2001,2002. Folkbokförd i Svenljunga kommun med fullständigt personnummer kommer att erbjudas feriearbete inom kort.

OBS! Det är viktigt att du svarar snabbt om du tackar ja eller nej till din placering eller om du har fått eget sommarjobb!

Ansökan har nu stängt. 

Vem kan söka?

Du ska vara född år: 2000,2001,2002. Vara folkbokförd i Svenljunga eller Tranemo kommun. Ha fullständigt personnummer (även de fyra sista siffrorna)

När kan jag ansöka?

Mellan 7 mars – 2 april på Offentliga Jobb.

Hur mycket och när får jag feriearbeta?

Du blir erbjuden 90 timmars feriearbete i 3 veckor under perioden v.25-33 i din kommun.

Var kan jag feriearbeta?

I kommunens verksamheter med bl.a. barn, äldre, vaktmästare, kök, administration eller som ungdomsledare eller *sommarmusikant (*kultursskolans egen ansökningsblankett)

Viktig att tänka på!!!

För att vi ska kunna matcha dig till ett roligt och givande feriearbete är det viktigt att du skriver lite om dig själv i din ansökan. Vilka är dina intressen och framtidsplaner? Vilket program du har sökt eller vilket program går du ? Vad du vill arbeta med i framtiden?

När får jag reda på vilken placering jag har fått?

Under vecka 18 ska alla ha fått besked om placering och period.

Välkommen med din ansökan!

Vad kan jag feriearbeta med?

Barnomsorg

Din placering är på förskola eller fritids där du tillsammans med pedagogerna aktiverar barnen. Mycket av tiden tillbringas utomhus där man leker och stöttar barnen. Du hjälper också till vid måltider, läser och pysslar.

Ungdomsledare

Du som väljer detta har bör ha intresse eller erfarenhet av att handleda barn/ungdomar då du kommer att vara hjälpledare i de sommaraktiviteter så som din kommun anordnar. Aktiviteterna kan vara på bl.a. Summer Sports Camp där du får vara med och leda idrottsaktiviteter för barn mellan 6-15 år.
Ett Filmprojekt som ger dig möjligheten att lära dig mer om filmskapande samtidigt som du får vara med och leda aktiviteter för både barn och äldre.
Det kan även vara dans eller andra kulturprojekt.

Äldreomsorg

Här får du vara ”guldkanten” för de äldre. Den som gör det lilla extra. Du är t.ex. med vid måltider, läser tidningen, målar naglar eller följer med de äldre på andra aktiviteter så som ”Allsång på Torget” eller grillkvällar. Detta är också det feriearbetet som oftast leder till sommarjobb eller timanställning i framtiden.

Omsorg

Här arbetar du med personer som har en funktionsnedsättning. Placeringen kan vara på Boendet eller i Daglig Verksamhet (personens arbetsplats) Du är med på de aktiviteter som sker under dagen t.ex. vid måltider, utflykter eller stöttar personerna på sitt arbete.

Media/Administration

Du som söker detta är intresserad av att läsa, skriva, foto/film, intervjua och datorer. Din placering kan innehålla att redigera hemsidor, finnas på turistbyrån, vara i bibliotek/mediatek, dela ut post etc.

Vaktmästeri

Dina arbetsuppgifter inom vaktmästeri kan innehålla underhåll av grönytor, renhållning av allmänna platser, målning och lättare snickeriarbeten. Mycket av din tid spenderas utomhus.

Kök

Du som väljer detta är nog intresserad av att baka och laga mat. Du är med och förbereder måltider till äldre och unga i kommunen. Det kan vara att baka till fikat, göra sallad, sköta disk eller lättare matlagning.

Kontakt

Epost till

Epost till

 

Ferietelefon: 0325-18170

Telefontid: 10.00 - 13.00 vardagar.

OBS! Ingen telefontid 10 och 11 maj.

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-09 17.05