23 november 2017

Inspirationsföreläsning om hållbar landsbygd

Välkommen på en inspirationsföreläsning med entreprenören Maja Söderberg som har tagit andelsodling till en ny nivå och skapat en modern samåkningstjänst.

Maja Söderberg är landsbygdsentreprenör och författare till de hållbara kokböckerna Sju årstider i Majas kök och Majas klimatmat. Hon har under många år föreläst och utbildat om hållbar mat. Hon driver andelsjordbruket Nybrukarna, vilket är hennes sätt att kombinera sin odlingspassion med engagemanget för hållbar mat. Tingsryds kommun köper andelar och får grönsaker leverade till de offentliga köken.

Maja har även tillsammans med sin bror Björn startat en samåkningstjänst som möjliggör ett hållbart transportsätt för byborna där hon bor och där den kommunala kollektivtrafik inte är välutvecklad.

Tid: onsdagen den 6 december, kl 8.30-10.00

Frukostmacka och kaffe/te serveras från kl 8.30
Föreläsning kl 9.00 - 10.00

Plats: Mathias Kök och Rum. Kungsgatan 45, Vårgårda

Anmälan senast 27 november här »länk till annan webbplats

Projektet Hållbar Landsbygd Sjuhärad

Föreläsningen anordnas inom ramen för projektet Hållbar Landsbygd Sjuhärad, ett tre-årigt projekt finansierat av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbundlänk till annan webbplats. Projektet vill synliggöra, utveckla och skapa förutsättningar för hållbara livsstilar och verksamheter på Sjuhärads landsbygd. Projektet genomförs av Borås stadlänk till annan webbplats, Svenljunga kommun, Tranemo kommunlänk till annan webbplats, Ulricehamns kommunlänk till annan webbplats och Vårgårda kommunlänk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: 2017-11-23 14.03