Avfall och återvinning

Det bästa för miljön är om det blir så lite avfall som möjligt. Du kan minimera avfallet genom att vara en medveten konsument och välja, om möjligt, varor med lång livslängd och bra material, lämna saker för att återanvändas och sortera för återvinning.

Du kan lämna ditt grovavfall, farligt avfall, uttjänta vitvaror, kyl och frys och så vidare på återvinningscentralen Änglarp. På återvinningsstationerna, som sköts av Förpacknings- och tidningsinsamlinen AB, kan du lämna papper, glas, plast med mera.

Du sparar både pengar och naturen om du komposterar. Glöm inte att anmäla till kommunen innan du startar!

Tack för att du återvinner julen!

Lämna gärna alla dina förpackningar från julklappar, julpynt och julmat och även dina jultidningar och magasin i återvinningen. Det mesta kan bli nya råvaror till nya produkter.

Julpapper och wellpapp sorteras som pappersförpackningar.

Presentsnören och julkort läggs i soppåsen.

Sillburken sorteras som glasförpackningar och metallocket som metallförpackningar.

Trasiga elljus, från till exempel adventsljusstaken lämnas till den bemannade Återvinningscentralen.

Granen – kontakta din hyresvärd, bostadsrättsförening eller kommun för information om var den lämnas. Den kan återvinnas om den läggs på rätt ställe.

Värmeljus och marschaller kan återvinnas, trots att de inte räknas som förpackningar. Den lilla vekeshållaren i värmeljuset tas bort från aluminiumkoppen innan de läggs i behållaren för metall på återvinningscentralen.

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-13 07.47