Sommarjobb? Javisst!

På Svenljunga kommun finns det alltid ett flertal sommarjobb att söka. I april 2017 handlar vårt informationsblad Det Godaste Livet om möjligheterna att sommarjobba åt kommunen. Där finns också några tips på vad du ska tänka på både innan du söker och när du är på jobbet, du kan läsa hela sidan härPDF eller ladda ner en pdf via länken under mer information till höger.

Sommarjobb och sommarvikarie

De flesta sommarvikarier behövs inom omsorgen, men det finns även sommarjobb som exempelvis turistvärdinna. Om du vill söka jobb hos oss på kommunen gör du det genom ett webbformulär som finns till varje ledigt jobb. Formuläret hittar du genom att klicka på den länk som finns i annonsen. När vi rekryterar använder vi oss av rekryteringsapplikationen Offentliga Jobb och det är via den sidan du söker jobb hos oss.

Till lediga jobb som arbetsgivaren Svenljunga kommun erbjuderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster »

Sommarlovsentreprenörer 2017

Du som fyller 16, 17 eller 18 under året kan ansöka om att vara med. Då kan du själv eller tillsammans med dina kompisar fixa ett roligt sommarjobb!

Läs mer om sommarlovsentreprenörer »länk till annan webbplats

Feriearbete 2017

Arbetsmarknadsenheten genomför ett flertal insatser för arbetssökande, bland annat feriearbete.

Under tre veckor (90 timmar) på sommaren erbjuder Svenljunga kommun ungdomar som är födda år 1999, 2000 och 2001 sommarjobb, så kallade feriearbeten. 


Ett annorlunda feriearbete - Integrationssatsningen

Under sommaren 2016 genomförde Svenljunga kommun ett unikt projekt, sommarsatsningen är både ett integrationsprojekt och ett annorlunda feriearbete. Syftet med satsningen är att erbjuda ungdomar i Svenljunga kommun i åldrarna 14-15 år sysselsättning över sommaren, samt att ungdomar från olika länder får möjlighet att lära känna varandra.

Under 2016 togs konceptet fram och det genomfördes under sommaren. Feriearbetet fick ett upplägg som påminner om studiecirklar. Samtliga kommunplacerade ungdomar hade möjlighet att söka till feriearbetet. Totalt fanns 50 platser varav 25 avsattes till etablerade svenskar och 25 till nyanlända/ensamkommande/asylsökande ungdomar. Feriearbetet ägde rum under 3 veckor fördelat på 5 timmar per dag, 3 dagar i veckan. För att få en lagom stor ungdomsgrupp delades sommaren in i två perioder, 24 ungdomar under period 1 och 26 ungdomar under period 2. Ledorden i arbetet var jämställdhet, demokrati och välfärd, allemansrätten samt hälsa. Denna kunskap är byggstenar i samhället som kan ge nycklar som bidrar till integration. Ungdomarna arbetade med ämnena både teoretiskt och praktiskt. Det ingick studiebesök, möten med myndigheter och föreningsliv samt "prova-på aktiviteter" i schemat. 

Integrationssatsningen 2017

50 ungdomar födda 2000, 2001 eller 2002 fick möjligheten att arbeta i grupp under tre veckor i sommar. Uppdraget var att arbeta med integration.

Ungdomarna fick först ansöka om jobbet genom ett personligt brev där de berättar lite om sig själv och varför de vill vara med på satsningen, samt vad de kan bidra med för kunskap eller förmåga. Sedan fick de komma på en jobbintervju. Det fanns totalt 50 platser, hälften till ungdomar med god kännedom om den svenska kulturen och de sociala koder som råder i Sverige och hälften till kommunens asylsökande ungdomar. Det blev både teoretiska och praktiska inslag. Under teorin gick de igenom traditioner och högtider, demokrati, välfärd, föreningsliv med mera. Detta kopplades ihop med praktiska inslag såsom matlagning och studiebesök.

En del av ungdomarna producerade en utställning utifrån temat "En annan vardag", de andra skapade filmer om Svenljunga.


Sidan senast uppdaterad: 2018-01-17 11.15