Sommarjobb? Javisst!

På Svenljunga kommun finns det alltid ett flertal sommarjobb att söka. I april 2017 handlar vårt informationsblad Det Godaste Livet om möjligheterna att sommarjobba åt kommunen. Där finns också några tips på vad du ska tänka på både innan du söker och när du är på jobbet, du kan läsa hela sidan härPDF eller ladda ner en pdf via länken under mer information till höger.

Sommarjobb och sommarvikarie

De flesta sommarvikarier behövs inom omsorgen, men det finns även sommarjobb som exempelvis turistvärdinna. Om du vill söka jobb hos oss på kommunen gör du det genom ett webbformulär som finns till varje ledigt jobb. Formuläret hittar du genom att klicka på den länk som finns i annonsen. När vi rekryterar använder vi oss av rekryteringsapplikationen Offentliga Jobb och det är via den sidan du söker jobb hos oss.

Till lediga jobb som arbetsgivaren Svenljunga kommun erbjuderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster »

Sommarlovsentreprenörer 2017

Du som fyller 16, 17 eller 18 under året kan ansöka om att vara med. Då kan du själv eller tillsammans med dina kompisar fixa ett roligt sommarjobb!

Läs mer om sommarlovsentreprenörer »länk till annan webbplats

Feriearbete

Arbetsmarknadsenheten genomför ett flertal insatser för arbetssökande, bland annat feriearbete.

Under tre veckor (90 timmar) på sommaren erbjuder Svenljunga kommun ungdomar som är födda år 1999, 2000 och 2001 sommarjobb, så kallade feriearbeten. 


Sommarsatsningen

Under sommaren 2016 genomförde Svenljunga kommun ett unikt projekt, sommarsatsningen är både ett integrationsprojekt och ett annorlunda feriearbete. Det är beslutat att detta blir en återkommande satsning, information om sommarsatsningen 2017 kommer snart. 

Syftet med satsningen är att erbjuda ungdomar i Svenljunga kommun i åldrarna 14-15 år sysselsättning över sommaren, samt att ungdomar från olika länder får möjlighet att lära känna varandra.

Under 2016 togs konceptet fram och det genomfördes under sommaren. Feriearbetet fick ett upplägg som påminner om studiecirklar. Samtliga kommunplacerade ungdomar i ålder 14-15 år hade möjlighet att söka till feriearbetet. Totalt fanns 50 platser varav 25 avsattes till etablerade svenskar och 25 till nyanlända/ensamkommande/asylsökande ungdomar. Feriearbetet ägde rum under 3 veckor fördelat på 5 timmar per dag, 3 dagar i veckan. För att få en lagom stor ungdomsgrupp delades sommaren in i två perioder, 24 ungdomar under period 1 och 26 ungdomar under period 2. Ledorden i arbetet var jämställdhet, demokrati och välfärd, allemansrätten samt hälsa. Denna kunskap är byggstenar i samhället som kan ge nycklar som bidrar till integration. Ungdomarna arbetade med ämnena både teoretiskt och praktiskt. Det ingick studiebesök, möten med myndigheter och föreningsliv samt "prova-på aktiviteter" i schemat. 

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-21 10.05