Christina Nilsson slutar efter 40 år

Hej Christina "Tina" Nilsson! I dagarna pensionerar du dig från tjänsten som planerings- och utredningssekreterare på barn- och utbildningsförvaltningen efter att ha jobbat i nästan 40 år i kommunen. Hur kom det sig att du började jobba hos oss?

-Jag är egentligen textilutbildad i grunden men började jobba som dagbarnvårdare i kommunen 16 augusti 1976 och har arbetat här sedan dess. Förutom dagbarnvårdare har jag arbetat som barnskötare, förskollärare, biträdande rektor och slutligen planerings- och utredningssekreterare sedan 2001.

Vad har varit det bästa med ditt jobb?

- Att få möjligheten att arbeta med barn på olika sätt har gett mig väldigt mycket. I mitt jobb har jag fått träffa barn, föräldrar, rektorer och lärare vilket jag tycker är väldigt kul. Oavsett vilket jobb jag haft så har jag hela tiden trivts jättebra!

Har du något särskilt minne som du vill dela med dig av?

- Åh, det finns så många härliga minnen! Men något fantastiskt som jag nyligen var med om var när vi skulle öppna Björnbergets förskola här i Svenljunga för en tid sedan. Då var jag med och höll i ett föräldramöte. Vi hade tolk med oss för att översätta till och från somaliska och arabiska eftersom det är många nyanlända som har sina barn på förskolan. Det blev ett fantastiskt möte med många härliga diskussioner och fina minnen att ta med sig.

Vad ska du göra nu?

- Nu ska jag tillbringa massa tid med mina barnbarn vara i mitt torp och resa!

På Christinas kontor finns leksaker som hon samlat på sig genom åren. De ska hennes efterträdare få ärva.
– Jag vill att det ska finnas något att göra för barnen när de kommer på besök med sina föräldrar, säger Christina.

Sidan senast uppdaterad: 2016-10-25 15.01