Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Puls för lärande

Vi arbetar med Puls för lärande (PFL) på de flesta av våra grundskolor. Puls för lärande innebär att elever erbjuds pulshöjande aktiviteter under skoltid, utöver redan schemalagda lektioner i idrott och hälsa. 

Beskriver min bild

Ingen bedömning sker i samband med lektionerna. Eleverna kan under pulspassen följa sin puls i realtid genom pulsband som läser av hjärtslagen och kopplas upp på storskärm. Pulspassen efterföljs av teoretiska lektioner och syftar till att göra eleverna redo att möta utmaningarna i klassrummet resten av skoldagen.

 

Det övergripande målet för PFL är att förbättra förutsättningarna för elevers lärande men också det generella hälsotillståndet, då pulshöjande aktiviteter främjar både den fysiska och psykiska hälsan.

 

Delaktighet ses som viktig för att varje elev ska få chans att hitta sin rörelseglädje. Det kan på sikt även leda till en mer aktiv livsstil senare i livet.

 

PFL i Svenljunga finansieras delvis av kommunens folkhälsoarbete, men främst genom bidrag från Södra hälso- och sjukvårdsnämnden. Bidraget ska möjliggöra att PFL blir en del av skolans verksamhet. I samband med implementering av PFL har en projektledare anställts under en period på två år.

Du kan även följa PFL i Svenljunga via sociala medier:
Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

.

Kontakt

Uppdaterad: 17 oktober 2019