Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

SFI, Svenska för invandrare

På utbildningen i svenska för invandrare (SFI) får du grundläggande kunskaper i svenska språket. Du lär dig tala, läsa och skriva på svenska och får träna på att använda språket i vardags- och arbetslivet.

Beskriver min bild

På SFI får du grundläggande kunskaper i det svenska språket. Grundläggande betyder att du ska kunna använda svenskan i vardagen och på en arbetsplats. Du tränar på och lär dig att läsa, skriva och tala svenska. När du är klar med en kurs får du betyg.

SFI för alla

SFI finns på olika nivåer. När du kommer till oss för att läsa på SFI har vi ett samtal med dig. Efter det får du börja i en grupp. Om du arbetar, har andra aktiviteter eller har praktik kan du läsa deltid på SFI. Det betyder att du läser hos oss när du inte arbetar.


Det tar olika lång tid för olika elever att bli klar med utbiodningen. Det beror till exempel på om du har gått i skola i ditt hemland, om du kan ett europeiskt språk och hur mycket tid du lägger på studierna.

Ansök

Vi har löpande antagning under året för Svenska för invandrare (SFI). Fyll i blankettenPDF och kom in till oss på skolan, så hjälper vi dig med en ansökan. Ta med pass eller annan id-handling.


När du läser SFI har du undervisning 15 timmar i veckan.

Får jag läsa på SFI?

  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha uppehållstillstånd.
  • Du måste vara minst 16 år gammal.Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 26 juni 2019