Tillbaka till startsidan

Du är här:

Samarbete med ÅVC i andra kommuner

Vi har samarbete med några grannkommuner. Det innebär att du i vissa fall kan besöka återvinningcentraler i en annan kommun. I andra fall kan du som bor i en grannkommun besöka Moga Returen.

Så här fungerar det

De återvinningscentraler som finns är till för invånarna i den kommunen. Invånarna betalar för återvinningscentralen genom sina renhållningsavgifter, därför kan du i regel bara besöka den som finns i din kommun. För att du ska kunna besöka andra återvinningscentraler måste det finnas ett samarbete mellan din kommun och den andra kommunen.

Vill du kunna besöka Moga Returen? Kontakta din kommun för att lämna in det som ett önskemål.

Vill du om bor i Svenljunga kunna besöka en annan återvinningscentral? Kontakta oss så tar vi emot ditt önskemål.

Tänkt på!

Det kan skilja sig åt hur olika kommuner hanterar avfallet som lämnas på återvinningscentralen. Följ skyltar och personalens anvisningar noggrant när du besöker en återvinningscentral i en annan kommun.

Försök planera in ditt besök när det är få besökare för att slippa trängsel, det är extra viktigt nu när vi har en pågående pandemi.

Kommuner du som invånare i Svenljunga kan besöka

Falkensbergs kommun

Du som bor i Svenljunga kommun kan använda återvinningscentralerna Sandladan och Ullared i Falkenbergs kommun. För att komma in på återvinningscentralerna behöver du ett kort, kontakta kundtjänst i Svenljunga kommun för att få ett.

Det är VIVAB som driver återvinningscentralerna. Vid frågor kan du vända dig till deras kundtjänst, vivab@vivab.info eller 0757-27 40 00. Du kan läsa mer om deras återvinningscentraler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och deras öppettider. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Återvinningscentral Sandladan
Sandladan 110, 311 91 Falkenberg

Återvinningscentral Ullared
Hedemovägen 3, 311 60 Ullared

Du som bor i annan kommun som kan besöka Moga Returen

Tranemo kommun

Du som bor i Tranemo kommun kan besöka Moga Returen. Du behöver ett Returkort för att komma in genom bommarna, kontakta renhållningen på Tranemo kommun för att få ett. Besöken är kostnadsfria för dig. Kontaktuppgifter finns på Tranemo kommuns hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Kundtjänst Avfall och VA, Mailkonto, 0325-183 35

Uppdaterad: