Du är här:

Minimeringsmästarna

Utmana dig själv att bli ditt bästa jag! Tävla i personlig utveckling. Är du bättre än grannen? Bli Minimeringsmästare!

person håller två kassar med apelsiner. Den ena kassen är gjord av plast och den andra kassen är en flergångskasse

Tävlingen i personlig utveckling

Minimeringsmästarna är en tävling där hushåll från Svenljunga tävllar mot andra hushåll i Sjuhärad och i hela Sverige om vem som är bäst på att minimera och inspirera.

Tävlingen pågår under ett år. Under tävlingen samlar hushållen poäng genom att vara med på tematräffar, utföra utmaningar och genom att minska sitt avfall.

Vägning av avfall

Vid tre tillfällen under året ska hushållen väga sitt restavfall, matavfall och sina förpackningar. Vägen är under två veckor vid varje tillfälle. Tanken är att de under tävlingens gång ska minska sitt avfall.

Utmaningar

Efter varje tematräff får hushållen tre utmaningar att utföra till nästa tematräff. Utmaningarna ska inspirera deltagarna att ändra sina tankar och beteenden kring konsumtion.

Delta du också!

Du kan följa tävlingens utveckling på våra sociala medier. Där delar vi med oss av träffarnas innehåll och utmaningarna, så att även du kan utföra dem om du vill införa en positiv förändring i ditt liv. Du kan rapportera in dina resultat som digital Minimeringsmästare på Minimeringsmästarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på så sätt delta i en del av tävlingen.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Matilda Wåger, Kommunikatör, 0325-180 54
Therese Silow, 1:e Miljöhandläggare, 0325-182 44

Uppdaterad: