Självservice

pressinbjudan Ett nytt svenljunga.se

Genom vår nya webbplats tar vi ett stort steg framåt – närmare våra medborgare. Vår kommuns vision ”Här finns det godaste livet” känns på hela webbplatsen: du är välkommen hit, vi erbjuder det godaste livet och vill dela det med dig. Vi inviger vår nya webbplats med tårta och möjlighet att klicka runt på webbplatsen. Välkommen!

vad invigning/lansering ny webbplats svenljunga.se

när onsdag den 17 oktober klockan 14.30

var kommunhusets cafeteria

Berättelsen bakom den nya webbplatsen

Genom att fånga upp frågor och önskemål har mottagarfokuset växt fram. Bort från rörig design, otydliga ingångar, svåra texter.

Vi-känslan stöds av att alla texter omarbetas. Vi alla jobbar på att bli duktiga på Klarspråk, ett sätt att skriva som är lätt att förstå och ta till sig.

Ett starkt ledord för denna webbplats är tillgänglighet – att göra något möjligt för få, gör det lättare för alla. Den här webbplasten är inkluderande och inbjudande. Mjuka ingångar leder besökaren genom webbplatsen. Den klassiska funkaboda-strukturen har uppdaterats och på detta sätt kan den också introduceras till en ny generation av besökare. De mjuka ingångarna ställer ledande frågor för att guida besökaren. Alla genvägar är baserade på statistik och enkäter.

Den grafiska formgivningen har inspirerats av frågor om tillgänglighet – att kombinera vår grafiska profil och våra färger med syftet att ge den bäst möjliga servicen för alla. Ett nytt typsnitt som är lätt att ta till sig för alla. Våra färger fungerar för att framhäva och guida. Den blå färgen är som floden Ätran som knyter samman hela vår kommun: en stadig ström som hjälper till att orientera dig vart du är (genom att markera vilken huvudingång besökaren befinner sig på, att markera kontaktfältet osv.). Den röda färgen från oxens horn (ur kommunvapnet) står för det som pockar på ytterligare uppmärksamhet: nyheter, relaterad information, samhällsstörning.

Ett sammanhållet bildspråk knyter ihop webbplatsen – vi lägger fokus i mitten och vill befinna oss nära. Varje bild fokuserar på en detalj, likt varje sida på webbplatsen fokuserar på en detalj av helheten. Till varje sektion av webbplatsen har vi valt ett tematiskt fokus, från leksaker över händer och hjärtan till detaljer ur naturen. Varje sida har också ett mjukt avslut i form av en bild i sidfoten som speglar helheten genom ikoniska byggnader, platser och djur från söder till norr.

Webbplasten är nu en sammanhållen helhet. Enklare flöden har skapats, exempelvis genom ett sammanhållet nyhetsarkiv och genom att samla processer på en sida istället för att fördela dem över flera flikar. Besökaren styr vilken del av processen (till exempel bygglov) hen befinner sig i och kan stänga resten, men ändå alltid se vilket steg som ligger i framtiden.

Det finns också utrymme för integration av våra digitala tjänster. Det största steget framåt är integrationen av vår interaktiva GIS karta (se till exempel våra detaljplaner).

Vår kommun har som vision att erbjuda det godaste livet, nu har vi den godaste webbplasten för att visa upp detta.

Johanna Sander, kommunikatör
telefon 0325-184 58 eller e-post johanna.sander@svenljunga.se

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Varmt välkommen!

Uppdaterad: 03 oktober 2018