Självservice

pressinbjudan Skolverket utbildar handledare för FRUKT

Skolverkets representant Filippa Blom håller i en utbildning för handledare på företag i kommunerna Svenljunga och Tranemo. Detta är en del av vårt projekt FRUKT.

Projektet FRUKT inventerar näringslivets framtida behov av arbetskraft och kompetenser, kartlägger vad praktik APL (arbetsplatsförlagt lärande) ska innehålla för elever vid yrkesutbildning samt undersöker möjligheter att matcha kompetens mot näringslivets behov inom andra former av praktik.

Utbildningen ger verktyg för att stötta elever i lärandet på arbetsplatsen och är en kompetensutveckling för all personal i att handleda. Handledaren är en viktig förebild på arbetsplatsen och kan med bra verktyg på ett effektivt sätt dela med sig av sin yrkeskunskap. Det blir 30 personer från 15 olika företag som deltar i kursen.

Mer information om kursens innehåll finns även på aplhandledare.skolverket.se

Vi berättar gärna mer om denna satsning och bjuder därför in till ett av utbildningstillfällena.

vad handledarutbildning med Skolverket och FRUKT
när torsdag 25 april, klockan 11.00
var Jobbcentrum, Tåstarpsgatan 9, Tranemo

kontakt
Åsa Johansson, Projektledare Telefon 0325-180 69 eller e-post asa.johansson@svenljunga.se
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Varmt välkommen!
Sven-Olof Egbo, Margaretha Litzell, Filippa Blom och Åsa Johansson