Tillbaka till startsidan

Du är här:

Mat för äldre

På alla våra vård- och omsorgsboende serverar vi frukost, lunch, fika och kvällsmat. Till lunch och kvällsmat serverar vi alltid passande grönsaker och tillbehör. På denna sida hittar du aktuell matsedel för de kommande veckorna.

Beskriver min bild

Matsedel för våra boenden

Klicka på namnet på det vård- och omsorgsboende som du vill läsa matsedeln för. Vi skriver alltid in matsedeln för några veckor i taget, så du kan behöva scrolla en bit för att hitta dagens.

Från och med hösten 2022 samarbetar våra två kök inom äldreomsorgen i form av en gemensam matsedel.

Östrabo
Klockaregården

Matsedelsplanering

Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen.

Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).

Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.

Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.

Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!

Regler och riktlinjer för mat inom äldreomsorgen
Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Poa Pettersson, Kostchef, 0325-180 00
Isabella Olsson, Kostansvarig, 073-909 50 14

Uppdaterad: