Tillbaka till startsidan

Årets dag förTillsmmans för livet den 13 oktober

Den 10 september uppmärksammar vi suecidpreventionsdagen. Då har vi inga planerade event utan vi satsar på Tillsammans för livetdagen den 13 okotber.

Barn som kan prata om känslor mår bättre. Här finns kunskap, tips och praktiska övningar som hjälper dig och ditt barn att träna på just det.

Det går att hjälpa någon som tänker på att avsluta sitt liv. I filmen Tillsammans berättar personer med erfarenhet av självmordstankar.

Hur mår unga HBTQ-personer? I filmen berättar ungdomar om kränkningar i skolan och om att förlora tryggheten i familjen.

När någon tar sitt liv påverkas många personer. De rannsaka sig själva och ställer sig frågan: varför? I denna film berättar en mamma.

Arbetsrelaterade sexuella trakasserier är en trolig riskfaktor för psykisk ohälsa, en ny studie visar också samband till självmordsrisk.

En utbildning i hur du som medmänniska kan bidra till att rädda liv! Gör en intresse anmälan till kommande digitala föreläsningar.

Varje år tar fler än 1000 pojkar och män i Sverige sitt liv. Stör döden lär dig vad du kan göra.

Vill du fördjupa dig ytterligare eller komma i kontakt med en hjälporganisation?

Aktuellt hos oss

Ljuständning

Svenska kyrkan i Kind bjurder in dig att ta del i denna digitala ljuständning under svåra stunder.

Till filmen Ljuständninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sociala stödteamet

Oavsett din livssituation finns vi här för dig. Vi jobbar med anhörigstöd, samtalsstöd, föräldragrupper och stöd för att ta sig ur missbruk.

Mer info och kontaktuppgifter

Är du medberoende?

Tisdag den 3 november startar vår självhjälpsgrupp för dig som lever med någon i din närhet som har ett missbruk. Denna grupp finns till för att ge just dig stöd och hjälp.

Anmäl dig till vår självhjälpsgrupp

Anhörigstöd

Färdtjänst

Äldre

Barn

Familjehem

Boenden