Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Grattis till 9B och vinnarna av filmtävlingen

Med sin film "Att rösta eller inte röst?" har Frida Lundgren, Nathalie Hjalmarsson, Matilda Göransson och Susann Dugalic ur Mogaskolans klass 9B vunnit Mediapoolens eftertraktade pris i tävlingen i filmverktyget Creaza med tema demokrati.

Under sista lektionen på torsdag den 29 november fick klass 9B på Mogaskolan besök av vårt oppositionsråd - tillika vice ordförande på Mediapoolen - Johan Björkman. Han hade med sig en tårta och en check över 7 500 kronor. Detta pris delades ut till klassen. Det vinnande teamet Frida Lundgren, Nathalie Hjalmarsson, Matilda Göransson och Susann Dugalic har med sin film "Att rösta eller inte rösta?" gett många anledningar för att rösta och bevisat att de förstår hur filmmediet och verktyget Creaza kan användas för att argumentera, övertyga och representera olika personer och åsikter. I Creaza jobbas det med seriestrippar, text och bilder.

 

Mediapoolen, som anordnade tävlingen, är ett bolag som ägs av kommunalförbunden Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal samt Uddevalla kommun. Tillsammans delar 37 kommuner på kostnaderna för att säkerställa att man har det bredaste mediepedagogiska innehållet tillgängligt för skola, förskola och äldreomsorg. I årets tävlingen deltog förutom skolor F - 9 i ägande kommunerna också skolor i Jönköpings län. Tävlingsuppgiften handlade om att med hjälp av Creaza skapa något kreativt och bra kring demokrati och val. Tävlingen anordnades inför valet i september.

Kontakt

Uppdaterad: 04 december 2018