Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Skaffa dig ett annorlunda sommarjobb

Bli ferieentreprenör! Att vara egen företagare på sommaren är garanterat roligare än de flesta andra sommarjobb, samtidigt som det är en merit för framtiden. Som ferieentreprenör får du lära dig att driva ett eget företag. Här arbetar du självständigt och bestämmer dina arbetstider.

Vem kan ansöka?

Du som är född 2001 -2003, folkbokförd i Svenljunga kommun och lämnar årskurs 9 eller går på gymnasiet kan söka ferieentreprenör.

Så här går det till

Du skickar din ansökan senast tisdagen den 23 april till Fredrik Dahl. Din ansökan måste innehålla dina fullständiga kontaktuppgifter.

Du kommer att kallas på en intervju och obligatoriskt informationsmöte där du får en möjlighet att bolla tankar kring affärsidéer, samt få reda på vad som förväntas av dig.

Du får som entreprenör

  • Utbildning i företagandets grunder
  • Vägledning och experthjälp såväl före som under sommaren
  • Ditt företag får ett stipendium på 2500 kronor för att komma igång med verksamheten
  • Kontakter till företag och redan etablerade entreprenörer
  • Insikter och praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, lagstiftning, marknadsföring, försäljning, affärsidéarbete etc.
  • Hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter
  • Stöd ifall du vill driva din affärsidé vidare

Obligatorisk kick off

Programmet startar med fem dagars utbildning den 17, 18, 19, 24 och 25 juni där du får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för ditt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad ferieentreprenör. Du får ett startkapital på 2 500 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Starta ditt företag

Du startar upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst tre veckor. Bra att veta: om du tjänar mindre än 19 670 kronor/år behöver du inte betala skatt.

Kick-out

Den 5 och 6 augusti då samlas vi och tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren och du får ditt diplom. Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det!

Vill du veta mer?

Kontakta projektledarna om du vill veta mer om hur det är att vara ferieentreprenör
Eva Andersson, mobil 070-899 94 87 eller Ulla Zander, mobil 070-673 37 56.

Kontakt

Uppdaterad: 13 februari 2019