Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Europamästerskap i skog

Vi ser fram emot två dagar fyllda av ljudet från motorsågar, ett stort mått tävlingsanda, besökare från hela Europa och en massa spännande upplevelser kring temat skog. Fredag 24 och lördag 25 maj arrangeras Europamästerskapen i skog på Naturbruksgymnasiet i Svenljunga. Förutom själva tävlingarna finns det även ett trevligt program med många kringaktiviteter.

I Europamästerskapen i skog tävlar elever från skogs- och naturbruksgymnasier från hela Europa. Det är ett stort mästerskap, med 17 tävlande länder. EM i skog arrangeras i år för 18:e gången och har tidigare hållits i bland annat Italien, Österrike, Ungern och Schweiz. Det är första gången tävlingen hålls på svensk mark.

Upplev EM i skog på nära håll

Peter Nyman, rektor för Naturbruksskolan Svenljunga, hoppas på mycket publik. Under fredagen och lördagen tävlar lagen i de praktiska grenarna som är öppna för publik. Dessutom hålls det föreläsningar, en branschmässa samt aktiviteter för både unga och gamla med koppling till skog.


- Tävlingarna är ett tillfälle att få en inblick i vad skogsbruk är på ett roligt och underhållande sätt, berättar Andréas Gradén, yrkeslärare på Naturbruksskolan Svenljunga.


Vi återkommer med mer information när fler programpunkter står klara. Du kan redan nu läsa mer om tävlingen på Naturbruksskolans webbplats.

Tävlingen

Tävlingen består av två olika delar, ett kunskapsprov och en praktisk del. Under kunskapsprovet testas deltagarna på sina kunskaper kring träd- och djurarter, skogshållning och sjukdomar på skog och mark. Den praktiska delen av tävlingen består av fem olika discipliner, där lagen bland annat tävlar om vem som snabbast och med högst precision kan kvista en stock, byta kedja på en motorsåg eller fälla ett träd.Kontakt

Uppdaterad: 30 juli 2019