Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Tips - så håller du papperspåsen fräsch i sommar

Det viktigaste är att påsen står luftigt. Använd hållaren du fått till påsen och byt minst var tredje dag, tidigare om påsen börjar bli tung och blöt.

Sopbil för fyrfackssystem bakifrån med alla dörrar öppen

Tips både för påsen och kärlet

För att hålla påsen fräsch:

  • Torrskala potatis och andra rotfrukter direkt i påsen.
  • Diska påshållaren med jämna mellanrum.
  • Lägg hushållspapper du använt i påsen, det suger upp fukt. Du kan även lägga extra hushållspapper i botten.
  • Om påsen är väldigt blöt kan du ha dubbla påsar. Men tänk på miljön, använd bara extra påse om du behöver.
  • Skölj av illaluktande matrester, som räk- och kräftskal i kallt vatten för att minska lukt. Lägg dem gärna i frysen fram till hämtdagen.
  • Vik ihop papperspåsen ordentligt innan du lägger den i kärlet så inget ramlar ut.


För att hålla kärlet fräscht:

  • Under sommaren är det bra att placera kärlet med matavfall i skugga.
  • Se till att locket går att stänga, om locket glappar lockar det fåglar och andra skadedjur.
  • Spola ur kärlet om det behövs.
  • Du kan spreja med ättika för att få bort lukt och bakterier. Du kan även strö trädgårdskalk i botten av kärlet och runt det för att minska på insekter. Tänk på att inte använda för mycket, en matsked räcker.
Kontakt

Uppdaterad: 10 juni 2019