Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vår personalchef på Almedalen

Är automatiseringen välfärdens frälsare? Så lyder frågan till seminariet där vår personalchef Karolina Wikmyr deltar. Hon presenterar vår digitala medarbetare Arne som en lösning, och vår process att framgångsrikt digitalisera processerna kring anställningsavtal, intyg och lönehantering.

väg skylt med texten Almedalen framför blå himmel

Personalfunktionen Svenljunga-Tranemo har under året arbetat med att införa en digital medarbetare inom lönehanteringen. Medarbetaren syns aldrig, "Arne" är helt digital, ett såkallad RPA (Robotic Process Automation).

Personalfunktionen hanterar cirka 2500 löner för Svenljunga och Tranemo kommun. Vår digitala medarbetare ”Arne” hanterar nu redan processerna kring anställningsavtal, intyg och handlingar - och kommer lära sig mer!


Digitalisering handlar mer om att förändra mänskliga beteenden än om teknik. Svenljunga och Tranemo kommuner står som många andra arbetsgivare inför stora utmaningar, där behovet av välfärdstjänster ökar samtidigt som det råder arbetskraftsbrist. Vi behöver hitta nya sätt att lösa våra kommunala uppdrag och då kan automatisering vara en del. Digitaliseringen kräver ett annat typ av ledarskap, tillit och mod att ifrågasätta gamla arbetssätt och ersätta dem med nya. Automatiseringen av de administrativa processerna kommer göra att vi blir attraktivare som arbetsgivare då vår personal får ägna sig åt värdeskapande arbete - att möta våra kommuninvånare.

Om seminariet

(ur programmet)

Tekniken tar allt mer plats i det offentliga, kommunmedborgare tvingar genom nudging att det offentliga skalar upp sitt utbud av tekniska tjänster. Men är kommunens organisation redo för tekniken eller leder tekniken organisationerna till produktionstapp på grund av mindre bra förarbete?


Många kommuner är inne i en expansiv fas där kompetensbehov och ekonomiska effektiviseringar står högt upp på agendan. På senaste tiden har efterfrågan av automatiseringen exploderat i Sveriges kommuner och landsting. Det finns många kommuner och landsting som tror att automatiseringen i form av mjukvarurobotar kan lösa framtidens kompetensbrist och samtidigt effektivisera organisationen. Dock finns det stora risker och utmaningar som sträcker sig utanför de tekniska utmaningarna. För att nå full effektivitet och kunna växla upp i sin kompetensförsörjning så krävs det att det finns en organisation som även gör förändringar på insidan i organisationen. Det kräver mod i ledarskapet både hos beslutsfattande tjänstepersoner och hos politiken. Vi kommer under detta seminarium dela med oss av konkreta exempel för att visa hur automatiseringen kan bli välfärdens frälsare.

 

Medverkande:

  • Leif Klingensjö, Avdelningschef, SKL
  • Åsa Zetterberg, managing director, IT&Telekomföretagen
  • Karolina Wikmyr, Personalchef, Tranemo och Svenljunga kommun
  • Ola Johnsson, moderator, PwC


Kontakt

Uppdaterad: 25 juni 2019