Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Höstens Kulturfilmer

Har du lust att gå på bio? Vill du njuta av ett brett utbud av filmer? Nu är programmet för höstens kulturfilmer ute! Du kan se de fyra filmerna till mycket förmånligt pris.

Under våren och hösten anordnar vi en serie om fyra särskilt utvalda kulturfilmer. Dessa kan du se till mycket förmånligt pris. Du kan köpa filmkort på teaterbiografen i samband med visning. Ju fler filmer du ser, desto billigare: en film kostar 70 kronor, två 130 kronor, tre 180 kronor och du kan se alla fyra för 220 kronor. Följ vår evenemangskalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller våra nyheterlänk till annan webbplats för att få reda på säsongens kulturfilmsprogram.

Hasse & Tage

tisdag 15/10 klockan 19.00

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

438 dagar

tisdag 29/10 klockan 19.00

Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson sätter allt på spel när de korsar gränsen mellan Somalia och Etiopien. De vill undersöka hur jakten på olja drabbar befolkningen och med egna ögon ta reda på sanningen. Fem dygn senare ligger de skjutna i öknen och en annan historia tar sin början.

Quick

tisdag 12/11 klockan 19.00

QUICK är en journalistisk thriller som bygger på den sanna historien bakom en av Sveriges största rättsskandaler. Det är historien om två grävande journalister som ensamma bestämmer sig för att ta sig ann fallet Thomas Quick. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim.

Flykten från DDR

tisdag 26/11 klockan 19.00

Filmen handlar om de östtyska familjerna, Strelzyk och Wetzel, som i hemlighet ägnade sin tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong i hopp om att försöka fly från DDR.

Kontakt

Uppdaterad: 01 oktober 2019