Tillbaka till startsidan

Du är här:

Gratis busskort för ungdomar

Under hela sommarlovet kan ungdomar åka gratis med kollektivtrafiken i hela regionen med vårat fritidskort. Det kostnadsfria fritidskortet finns för avhämtning från onsdag 27 maj till och med tisdag den 23 juni i Kontaktcenter och på biblioteket. Kom ihåg att hålla avstånd när du hämtar ut ditt busskort och var beredd på att vänta utomhus ifall det är för många besökare på plats samtidigt.

blå buss från Västtrafik

Fritidskorten gäller hela sommarlovet och gäller för resor med kollektivtrafik i hela regionen. När du reser med kollektivtrafiken måste du ta ansvar för att följa de aktuella rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten ger och de restriktioner som Västtrafik anger. Exempelvis ska du inte resa om du känner även lindriga symptom och se alltid till att hålla avstånd till andra resenärer och tvätta händerna regelbundet och ordentligt.

Hur får jag ett ungdomskort?

Det finns kort för alla elever i vår kommun som på vårterminen lämnar årskurs 7 till 9 på grundskolan och 1 till 2 på gymnasieskolan (till och med det år du fyller 20). Även du som saknar personnummer kan få ett busskort.

Du behöver inte ansöka, men du måste hämta kortet själv. Din vårdnadshavare kan också hämta ut kortet åt dig.

Du hämtar ditt kort från onsdag den 27 maj i Kontaktcenterlänk till annan webbplats på kommunhuset (Boråsvägen 13) eller på biblioteketlänk till annan webbplats (Kinnagatan 2). Du måste hämta ut ditt busskort senast tisdag den 23 juni.

Korten är personliga. Skriv ditt namn på baksidan. Tänk på att ta hand om ditt kort ordentligt! Det är en värdehandling och du ansvarar själv för kortet. Du får inte ett nytt kort om du tappar ditt.

Håll avstånd

Kom ihåg att du på grund av rådande omständigheter måste hålla minst två meter avstånd. Eftersom det även finns andra besökare i Kontaktcenter och på biblioteket, ber vi alla att inte komma i grupper och att vara beredd på att du kan behöva vänta utanför huvudentrén om det är för många besökare på plats samtidigt.

Ungdomsaktiviteter i Svenljunga på sommaren

Fritidskortet ger dig en stor möjlighet att upptäcka din omvärld, nu i sommar är det ett bra tillfälle att passa på att lära känna mer av din hemkommun och träffa kompisar. Följ gärna vår facebooksida Lovaktiviteter Svenljungalänk till annan webbplats för att få reda på en massa gratis aktiviteter som du kan vara med på under sommaren. Fler tips kan du även få via turistinformationlänk till annan webbplats.

Kontakt

Uppdaterad: