Tillbaka till startsidan

Du är här:

Grattis till årets unga ledare och idrottsprestation

Varje år kan du nominera någon annan eller dig själv till våra stipendier. Vanligtvis delar vi ut dessa i samband med Nationaldagsfirandet. Eftersom firandet i Hembygdsparken är inställt i år har vi istället redan delat ut dem. Stort grattis till årets unga ledare 2019 och årets idrottsprestation 2019.

Vinnaren av respektive stipendie på 2000 kronor är Freja Bekamp för Årets idrottsprestation och Felicia Bekamp för Årets unga ledare.

Nominering till årets idrottsprestation 2019

Freja är 9 år och har under året gjort ett fantastiskt resultat på de 8 karatetävlingar hon genomfört under 2019, hon presterar inte bara på en tävling utan i varje tävling. Därmed visar hon att hon ligger i toppskiktet i Sverige i sin åldersgrupp. Hon har tävlat i både Kata (utförande av tekniker i ett rörelsemönster) och Kumite (fighting med officiella regler och förutbestämd matchtid). Hon har under 2019 tagit 13 medaljer varav 4 guld, 5 silver och 4 brons och är vinnare av RM (Stil-SM Shito ryu) i Kumite och silver i Kata 2019.

Nominering till årets unga ledare 2019

Felicia är 11 år och har trots sin unga ålder nått graden inom karaten då man får börja som instruktör. Hon har på ett fördömligt sätt agerat ledare och instruktör i Kinds Karate club samt Tranemo Kuniba kai och har haft god hand med barngrupperna. Med sitt lugna och mogna ledarskap har hon vunnit barnens förtroende.

Kontakt

Uppdaterad: