Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Sista chansen att söka solcellsstöd

Den 7 juli kommer solcellsstödet i sin nuvarande form att tas bort, meddelar Regeringskansliet. Det är därför hög tid för dig att söka stödet.

Det kommer sannolikt att finnas solcellsstöd även i framtiden, men då är det först från 2021 och i en annan form. För de som redan har sökt solcellsstödet är slutdatumet för att ha installerat solceller flyttat till den 30 juni 2021.


Det nuvarande stödet täcker 20 procent av den totala kostnaden (installation och material), det går också att använda sig av ett rotavdrag som alternativ, men det ger schablonmässigt endast cirka 9 procent av kostnaden i stöd.


Exakt hur det nya stödet, som troligtvis träder i kraft 2021, kommer att se ut vet vi inte, men det har varit diskussioner om ett stöd som täcker 15 procent av kostnaden för installation av solceller.


Har du frågor eller funderingar, eller vill ha hjälp med att göra en snabb ansöka om stödet, kontakta då energi- och klimatrådgivarna, se kontaktuppgifter nedtill.

Kontaktuppgifter

Energi- och klimatrådgivare är Decima Henningsson.
Telefonnummer 0321-59 52 90 eller e-post decima.henningsson@ulricehamn.se.


Decima Henningsson svarar gärna på frågor om till exempel solelsproduktion och om hur du kan minska din energianvändning, energianvändningens klimatpåverkan och uppvärmningskostnader hemma hos dig.

Kontakt

Uppdaterad: 16 juni 2020