Tillbaka till startsidan

Du är här:

Skolstart

Om några dagar - på tisdag den 18 augusti - börjar skolan igen. Vi välkomnar alla elever hjärtligt tillbaka efter ett förhoppningsvis riktigt härligt sommarlov. Under höstterminen fortsätter vi att tillsammans se till att minimera risken för smittspridning och därmed skapa en bra vardag för elever och skolpersonal.

Det är viktigt att du som vårdnadshavare pratar med ditt barn innan skolstart om följande:

  • Håll avstånd - det betyder exempelvis att du inte ska krama din kompis, kom istället på egna roliga sätt att hälsa på varandra, exempelvis att krama om sig själv och säga "Känn dig kramat" till kompisen.
  • Tvätta händerna - det betyder att du ska tvätta dina händer ofta och noggrant, minst 20 sekunder och se till att du når hela handen, alla fingrar och handlederna.
  • Förkylningssymptom? Stanna hemma! Detta gäller även vid minsta förkylningssymptom. Om du måste hosta eller nysa, se till att alltid göra det i armvecket. Kom ihåg att detta är förkylningssymptom, och betyder att du ska stanna hemma.
  • Undvik trängsel och håll avstånd, även på bussen.
  • Orolig? Om barnet känner oro, har frågor om coronapandemin eller behöver prata under skoldagen finns det alltid någon skolpersonal tillgänglig. På Mogaskolan har dessutom elevhälsan sina dörrar öppen.


På skolorna informerar vi också om detta, och fortsätter med samma åtgärder som under våren, exempelvis:

  • Vi har strikta städrutiner som bland annat innebär att ytdesinfektion sker ofta.
  • Hämtning och lämning på förskola och fritidshem sker utomhus. Förskola och fritidshem är under dagen utomhus så mycket som möjligt.

 

Även vuxenutbildningen öppnar igen och välkomnar tillbaka eleverna efter vårens distansundervisning och sommarlovet. På Lärcentrum minskar vi grupperna, det blir 8 till 12 elever beroende på klassrummens storlek.


Om du undrar något kring inskolning av ditt barn på förskolan, ta kontakt med personal på din förskola.


Observera att positivt resultat från antikroppstest inte gäller för skolan, det gäller även fortsatt att stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.

Kontakt

Uppdaterad: