Tillbaka till startsidan

Du är här:

Besök till vård- och omsorgsboenden

Från torsdag 1 oktober blir det andra besöksmöjligheter till våra vård- och omsorgsboenden. Precis som tidigare kan du boka besök utomhus, men från 1 oktober kan boende även ta emot besök inomhus! Detta möjliggör för fler av de boende att få besök av anhöriga och vänner.

Men pandemin är inte över. Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi hittills inte haft ett enda fall av coronasmitta hos våra boenden. Detta är något vi strävar efter att fortsätta lyckas med. När besöksmöjligheterna nu blir fler kan du som besökare vara delaktig i att vi lyckas med detta. Det är jätte viktigt att du följer de allmänna rekommendationerna. Det är många som bor på våra vård- och omsorgsboenden, och inte alla mår lika bra som din anhörig. Det är viktigt att vi gemensamt skyddar alla från smittorisken.


Den som bor på särskilt boende bestämmer när hen vill ha besök. Tänk på att visa extra hänsyn och tänk efter hur viktigt besöket är för den boende. Det kanske kan räcka med en person som kommer på besök. Tänk efter om det finns alternativ till besök inomhus - exempelvis om ni kan träffas utomhus och njuta av det fina höstvädret. Du kan som vanligt alltid ringa din anhörig, eller boka in ett videosamtal. Detta är ett bra alternativ om du inte kan komma på ditt bokade besök eftersom du har fått symptom.

Välkommen på besök

Njut av ditt besök hos din anhörig - men följ våra instruktioner. Tack för att du håller avstånd, och håller dig till rekommendationerna.


Eftersom det är fler än bara din anhörig eller vän som bor på våra vård- och omsorgsboenden är det viktigt att du respekterar att inte alla vill ha besök. För att respektera alla boendes önskemål och minska risken för smittor är det bra om du håller dig till följande innan och under hela ditt besök:

 • Håll avstånd.
 • Stanna hemma om du har symptom.
 • Om du varit sjuk eller haft symptom - stanna hemma 2 dygn utan symtom innan du kommer på besök! Detta för att vara säker att du är frisk och inte för vidare en smitta.
 • Tvätta händerna - tvättmöjlighet och handsprit finns.
 • Boka gärna ditt besök genom att ringa våra besöksvärdar, då får du hjälp med att reservera plats inom- eller utomhus och vi bjuder på fika.
 • Lyssna på våra besöksvärdar.
 • Vid besök utomhus erbjuder vi er att använda plexiglasvägg.
 • Vid besök inomhus, använd gärna våra särskilt avsatta besöksplatser.
 • Ta inte med egen fika, vi bjuder på fika på våra besöksplatser.
 • Låna gärna visir till ansiktet av oss, detta är det bästa skyddet för din anhörig och andra boenden.
 • Kroppskontakt är viktigt - om ni absolut måste kramas, se till att ändå minska risken genom att exempelvis vända bort huvudet.
 • Kom helst inte i grupp, utan en eller två personer per besök.


Boka ditt besök

När du ska besöka någon som bor på ett av våra vård- och omsorgsboenden finns det nu två alternativ utöver att träffas utomhus:

 1. Vi rekommenderar detta alternativ: Boka ditt besök med våra besöksvärdar.
  Tillsammans kommer ni överens om en tid när du kommer på besök. Besöket sker i vårt särskilt avsatta besöksrum, där vi säkerställer att städning sker mellan varje besök. Här finns möjlighet att tvätta händer samt tillgång till visir som vi desinficerar mellan besöken. Dessutom bjuder vi på fika!
 2. Du anmäler ditt besök till respektive avdelning innan du kommer. Du går då direkt in till din anhöriges lägenhet. Det är väldigt viktigt att du håller avstånd till både andra som bor här och till personalen både på väg till och från lägenheten! Du ska tvätta dina händer i minst 20 sekunder innan du kommer in till avdelningen. Du använder handsprit direkt när du kommer in i lägenheten, och spritar dina händer innan du lämnar lägenheten.


Från och med torsdag den 1 oktober kan du boka ditt besök på följande telefonnummer:

 • Besöksvärd Klockaregården 072-537 33 31
  Besöksvärd Lysjölid 073-031 81 45
 • Besöksvärd Östrabo 073-765 42 24


Korttidsenheten på Klockaregården är undantagen från ovanstående, kontakta avdelningens personal för information om din anhörig.

Kontakt

Uppdaterad: