Tillbaka till startsidan

Du är här:

Ekonomisk ersättning skolmat

Högstadie- och gymnasieelever som har distansundervisning under januari får ekonomisk ersättning för den skolmat de skulle fått under tiden. Du som ansökt om detta under december får automatiskt en ytterligare utbetalning. Du som inte ansökte i december kan lämna in en ny ansökan nu via våra e-tjänster.

Har du inte tidigare ansökt om ersättning för skolmat? Då lämnar du in din ansökan nu via vår e-tjänst.


Utbetalning av ersättning för november-december 2020 sker under januari 2021, utbetaldning till gymnasieelever för 2020 sker under februari 2021.

Ansök om ersättning till högstadieelev

Vårdnadshavare ansöker om pengarna via e-tjänst. Du kan endast få ersättningen om ditt barn är registrerad på vår högstadieskola. Endast en vårdnadshavare per barn kan ansöka, och barnet måste vara folkbokförd på samma adress. Du får ersättning för de veckor som distansundervisning sker under januari 2021 och som eleven inte får mat i skolan. Du får 175 kronor per vecka (35 kronor/dag).

För att få pengarna utbetalda måste du som vårdnadshavare skicka in dina uppgifter till oss snarast möjligt. Utbetalning sker så snart som möjligt. Vi kan på förhand inte meddela exakt tidpunkt.


Ansökan sker via vår e-tjänst för ersättning av skolmat till högstadieelev » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Du som är vårdnadshavare fyller i e-tjänsten och signerar med ditt BankID. Uppgifter som vi behöver få utöver elevens namn och personnummer är: vårdnadshavares namn, kontaktuppgifter, personnummer, bank, clearing- och kontonummer.


Saknar du BankID? Kontakta oss, så löser vi det tillsammans!

Ansök om ersättning till gymnasieelever

Du kan endast få ersättningen om du är folkbokförd i vår kommun och har en aktiv gymnasieplats (oberoende av i vilken kommun din gymnasieskola finns). Om du får ersättning från skolan du studerar på har du inte rätt till ersättning från oss.


Endast en vårdnadshavare per barn kan ansöka, och barnet måste vara folkbokförd på samma adress.


Du får ersättning för de veckor som distansundervisning sker under januari 2021. Du får 175 kronor per vecka (35 kronor/dag). Utbetalning sker så snart som möjligt. Vi kan på förhand inte meddela exakt tidpunkt.


För att få pengarna utbetalt måste din vårdnadshavare skicka in dina uppgifter till oss snarast möjligt. Om du redan har fyllt 18 år måste du ansöka själv.


Fyll i e-tjänsten och signerar med BankID. Uppgifter som vi behöver få utöver elevens namn och personnummer är: vårdnadshavares namn, personnummer, bank, clearing- och kontonummer.


Har du (över 18 år) eller dina vårdnadshavare inte BankID? Kontakta oss, så löser vi det tillsammans!


Ansök nu via vår e-tjänst för ersättning av skolmat till gymnasieelever » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Uppdaterad: