Tillbaka till startsidan

Du är här:

Välkommen tillbaka efter sportlovet

På måndag är du välkommen tillbaka till förskola, skola och fritids efter ett förhoppningsvis härligt sportlov! Det pågående sportlovet innebär ändrade vardagsrutiner för många. Det är därför viktigt att under veckan direkt efter lovet vara särskilt uppmärksam på möjliga coronasymptom och noggrann med att följa alla råd och rekommendationer.

Har du rest under lovet?

Du har ett personligt ansvar att resa så smittsäkert som möjligt, det vill säga att du gör det du kan för att inte bli smittad eller smitta andra – samma gäller vid hemkomst. Var särskilt vaksam på möjliga symptom som kan bero på corona både hos dig själv och barnen. Om du eller någon i familjen känner sig sjuk: stanna hemma och testa er. Kom ihåg att informera skolan om du håller barn hemma på grund av konstaterad covid-19 i familjen. På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa mer om hur du ska göra om någon i familjen blivit sjuk.länk till annan webbplats

Har du rest utomlands?

Om du har rest utomlands: stanna hemma och coronatesta hela hushållet. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som reser in i Sverige testar sig för covid-19, testar sig ytterligare en gång fem dagar efter hemresan och stannar hemma i minst sju dagar efter ankomst till Sverige. Om du inte utvecklar symtom eller inte testar positivt under de sju dagarna kan du efter det röra dig i samhället, men du ska alltid följa de råd och rekommendationer som gäller för alla. Planera därför för att kunna stanna hemma efter inresa till Sverige.

 

Hör av dig till din skola snarast för att se över möjlighet till distansundervisning under hemkarantän.

Gäller i skola, förskola och fritids

Vi alla hjälps åt på olika sätt för att minska risken för smittspridning. Vi fortsätter med blandad undervisning på plats och på distans för årskurs 7-9 samt på distans för vuxenutbildningen.

För elever i årskurs F-6 försöker vi att bedriva undervisning som vanligt, men vissa delar blir annorlunda på grund av anpassningar för att minska risken för smittspridning. Exempelvis minskar vi antalet barn samtidigt i matsalen på Mogaskolan genom att några klasser äter i sina klassrum.

 

Förutsättningarna ändras ständigt, vi lägger ut information om förändringar för hela verksamheten eller enskilda skolor på Infomentor – kom ihåg att dagligen gå in och titta om det har kommit några nyheter (eller ladda ner appen och aktivera notifieringar).

 

Vi är tacksamma för att du tillsammans med alla andra vårdnadshavare hjälper oss att minska risken för smittspridning och hoppas att vi så snart som möjligt kan lägga hela vårt fokus på undervisningen istället. Hör gärna av dig till din rektor eller skoladministratör om du undrar något.

Kontakt med dig som vårdnadshavare

Kontakten med dig som vårdnadshavare är viktig för oss, men under pågående pandemi ser möten och kontakter annorlunda ut:

  • I första hand lämnar och hämtar du barn på förskola, skola och fritidshem utomhus. Endast en vuxen lämnar och hämtar per tillfälle
  • Om lämning/hämtning måste ske inomhus stannar medföljande syskon som inte går på förskolan eller skolan utanför (undantag små barn).
  • Möten och samtal sker i första hand via digitala lösningar eller telefon.

Infomentor

I vår lärplattform uppdaterar vi dig kontinuerligt kring vad som gäller på respektive skola och för ditt barns klass. Det är viktigt att du tar del av informationen där. Därför rekommenderar vi att du som har möjlighet väljer att ladda ner appen till din mobiltelefon.

Prata med barn om coronapandemin

Prata gärna med ditt barn om pandemin. Det finns en mängd bra stödmaterial på BRIS webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och hos Folkhälsomyndigheten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du kan även uppmana ditt barn att ta kontakt med elevhälsan eller fältare vid oro eller frågor.

Kontakt

Uppdaterad: