Tillbaka till startsidan

Du är här:

E-tjänst ansökan om ersättning för skollunch

Nu har e-tjänsten för att ansöka om ekonomisk ersättning för skollunch vid distansstudier öppnat! Fram till söndag den 18 april kan du ansöka om ekonomisk ersättning för skollunch vid distansstudier för högstadie- eller gymnasieelev.

Du kan få ersättning för de dagar eleven deltar i distansundervisning under perioden 11 januari-1 april 2021, och som eleven därför inte fått mat i skolan. Den 1 till 10 januari var jullov, därför räknas inte dessa dagar in. Du får 35 kronor/dag.

 

Du kan endast få ersättningen om högstadieeleven är registrerad på vår högstadieskola eller gymnasieeleven är folkbokförd i vår kommun och har en aktiv gymnasieplats (oberoende av i vilken kommun gymnasieskolan finns). Om gymnasieeleven får ersättning från skolan har den inte rätt till ersättning från oss.

 

 

För att få pengarna utbetalda måste vårdnadshavare göra en ansökan via vår e-tjänst. Om eleven redan har fyllt 18 år måste den ansöka själv. Endast en vårdnadshavare per elev kan ansöka, och eleven måste vara folkbokförd på samma adress. Har vårdnadshavaren fler än ett barn måste vårdnadshavaren lämna in en ansökan per barn.

Fyll i e-tjänsten och signera med BankID. Uppgifter som vi behöver få är:

  • elevens namn och personnummer
  • vårdnadshavares namn, personnummer, bank, clearing- och kontonummer
  • antal dagar som du ansöker om ersättning för.

 

Saknar du BankID? Kontakta oss, så löser vi det tillsammans!

Vi kan i dagsläget inte meddela när utbetalning sker, men vi genomför den snarast möjligt efter sista ansökningsdag.

Kontakt

Uppdaterad: