Tillbaka till startsidan

Du är här:

Kulturfilmer

Njut av fyra särskilt utvalda filmer i höst. Vi visar Nomadland, En runda till, The Father och Himmel över Libanon. Biljettpris 70 kronor, med filmkortet blir det billigare ju fler filmer du ser. Biljett eller filmkort köper du i samband med visning på Teaterbiografen i Svenljunga.

mörkblå bakgrund, på vänstersidan röda sammetsdraperier, i mitten ligger gamla filmrullar,

Filmkort

Du kan köpa filmkort på Teaterbiografen i samband med visning. Ju fler filmer du ser, desto billigare:

  • 1 film 70 kronor
  • 2 filmer 130 kronor
  • 3 filmer 180 kronor
  • 4 filmer 220 krronor

Visning av Kulturfilmer är ett samarbete med Svenljunga Folkets Hus Förening Teaterbiografen.

Nomadland, tisdag 12 oktober klockan 18.00

En kvinna lämnar sin hemstad i Nevada efter att ha förlorat allt i den ekonomiska krisen. Hon packar sin skåpbil och ger sig ut på en resa genom den amerikanska västern för att leva som en nomad.

En runda till, tisdag 26 oktober klockan 18.00

Det finns en teori om att människan är född med en halv promille för lite alkohol. Alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Samtalen flyter lättare och nya möjligheter verkar öppna sig. Martin är en gymnasielärare som känner sig gammal och trött. Hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans vänner ett experiment - att ständigt vara alkoholpåverkade.

The Father, tisdag 9 november klockan 18.00

Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar. The Father är en rörande och ögonöppnande skildring av åldrande och anhörigskap som inte liknar någon annan, med Oscarsvinnarna Anthony Hopkins och Olivia Colman i sina livs roller.

Himmel över Libanon, tisdag 23 november klockan 18.00

Alice lämnar den lilla alpbyn i Schweiz för att bli aupair i Beirut. Joseph drömmer om att bli den förste libanesen i rymden. Alice och Joseph blir djupt förälskade och Alice känner att hon hittat ett hem i Josephs varma , välkomnande familj. Lyckan lyser i deras liv. Sedan kommer kriget.

Kontakt

Uppdaterad: