Du är här:

Gratis busskort för ungdomar

Under hela sommarlovet kan ungdomar åka gratis med kollektivtrafiken i hela regionen med ett fritidskort från oss. Det kostnadsfria fritidskortet finns för avhämtning från måndag 16 maj till och med måndag den 30 maj på biblioteket eller bokbilen Hjulius. Fritidskorten gäller hela sommarlovet.

blå buss från Västtrafik

Hur får jag ett ungdomskort?

I första hand ska ungdomen själv hämta ut sitt kort, men det är även möjligt att en vårdnadshavare får hämta ut fritidskortet. Hämta gärna kortet när våra fritidsledare från Ung i Svenljunga är på plats på biblioteket: 

  • torsdag 19 maj klockan 14.30-16.00
  • måndag 23 maj klockan 14.30-16.30
  • måndag 30 maj klockan 14.30-16.30

Passa på att också ställa frågor om sommarlovsaktiviteter!

Du hämtar ditt kort från måndag den 16 maj på biblioteket Länk till annan webbplats. (Kinnagatan 2). Du måste hämta ut ditt busskort senast måndag den 30 maj.

Vem kan få ett busskort för ungdomar?

Det finns kort för alla elever i vår kommun som på vårterminen lämnar årskurs 7 till 9 på grundskolan och 1 till 2 på gymnasieskolan (till och med det år du fyller 20). Även du som saknar personnummer kan få ett busskort.

Du behöver inte ansöka, men du måste hämta kortet själv. Din vårdnadshavare kan också hämta ut kortet åt dig.

Korten är personliga. Skriv ditt namn på baksidan. Tänk på att ta hand om ditt kort ordentligt! Det är en värdehandling och du ansvarar själv för kortet. Du får inte ett nytt kort om du tappar ditt.

Ungdomsaktiviteter i Svenljunga på sommaren

Fritidskortet ger dig en stor möjlighet att upptäcka din omvärld, nu i sommar är det ett bra tillfälle att passa på att lära känna mer av din hemkommun och träffa kompisar. Följ gärna vår instagram eller facebook för Ung i Svenljunga Länk till annan webbplats. för att få reda på en massa gratis aktiviteter som du kan vara med på under sommaren. Fler tips kan du även få via turistinformation för Svenljunga och Tranemo som också finns på facebook och instagram.

Kontakt

Uppdaterad: