Tillbaka till startsidan

Du är här:

Älgen har fått en ny kompis!

Sedan ungefär ett år tillbaka står en mäktig älgstaty på kullen i slutet av vår discgolfsbana. Den syns väl mellan Moga Fritids skogsområde och Star Trading när du lämnar Svenljunga tätort på väg 154. Idag avtäcktes en följeslagare till älgen: en stor örn, skapad av samma konstnär, Mohannad Solaiman. 

Staty av örn i silvrig metal.

”Silver örn”, som den nya statyn heter, och kompisen ”Svensk älg 22” ägs av Christer Johansson, VD Star Trading. Han avtäckte örnen idag tillsammans med vårt kommunalråd Patrik Harrysson. Samtidigt berättade de om platsens illaluktande förflutna – det idag så vackra friluftsområdet var en gång i tiden en sopdeponi. Men framtiden ser fortsatt ljus ut för platsen: ”Från tipp till topp!” sammanfattar Christer. Just nu för vi en dialog om en möjlig framtid för dessa vackra kullar – här kan det kanske växa fram en skulpturpark.

Redan under det gångna året har älgen blivit ett mycket populärt besöksmål och en uppskattat utsikt även för discgolfsspelare. Ytan har blivit mer och mer av en mötesplats; både för motionärer, hundpromenaden, tillfälliga besökare och de som spenderar en längre stund på platsen vid grillen.

Passa gärna på att ta en promenad förbi dessa två häftiga konstverk redan i helgen!

.

Uppdaterad: