MENY

Du är här:

Skoljoggen i Östra Frölunda

Fredagen den 16 september är det dags för årets skoljogg för eleverna i Kindaholmsområdet.

Sju personer i idrottskläder står i ring och håller händerna över varandra i mitten

Skoljoggen går till så här

Det finns en ”varvbana” uppmätt, i Östra Frölunda är den cirka 650 meter. Vid start/mål får alla deltagare, efter varje genomfört varv, ett band knutet runt handleden. Där finns också möjlighet att inta lite energi. Varven genomförs i eget tempo. När du inte orkar mer, inte har lust med fler varv eller tiden är ute så räknas dina band och du får veta ”din” sträcka. Förra läsåret sprang fyra elever 2,1 mil var på detta sätt! Förskolan brukar också vara med – rekord för 5-åringar är någonstans mellan 5-6 kilometer!

Alla barn och elever brukar vara stolta över sin prestation! Banden kan sitta kvar på armarna i flera veckor för vissa! Ibland använder vi resultaten i matematiken. Ett år räckte det sammanlagda resultatet från Östra Frölunda till Stockholm!

Konceptet skoljogg började för många år sedan och erbjöds alla skolor i Sverige. I början var skoljoggen kopplad till välgörenhet. Alla som sprang betalade en liten summa som skänktes till något aktuellt projekt. Vem som fick pengarna bestämdes av välgörenhetsorganisationen.

Numera är skoljoggen ett sätt för oss i skolan att få in rörelse i vardagen för barnen och eleverna.

Kontakt

Uppdaterad: