Tillbaka till startsidan

Du är här:

Höga vattenflöden och risk för översvämning

Risken för höga flöden i Ätran och översvämningar ökar de närmaste dagarna. SMHI har utfärdat en gul varning. De höga flödena orsakas av snösmältning och regn och förväntas öka de närmsta dagarna. Det är hög vattennivå i Åsunden. Just nu släpper de endast lite vatten ut i Ätran men det kan öka de kommande dagarna.

Att tänka på som fastighetsägare

Äger du en fastighet i ett utsatt område? Vår uppmaning är att besöka fastigheten omgående och göra det du själv kan för att undvika översvämning. Det kan handla om att bygga barriärer och införskaffa pump. Som fastighetsägare är du ansvarig för att skydda dig själv och din egendom från översvämning. Du har ett eget ansvar att både vara förberett och att lösa problem som kan uppstå på din fastighet. Fundera på om du behöver införskaffa pumpar, vallar och andra hjälpmedel.

Hemberedskap

Det är också klokt att se över din hemberedskap eftersom översvämningar kan leda till strömavbrott och problem med vattenförsörjning.

Gamla stenbron i Svenljunga tätort

Vanligtvis ställer vi tyngder på stenbron inför höga flöden för att ge den mer stabilitet och tyngd att stå emot vattenmassorna. På grund av att en del av bron har rasat är detta tyvärr inte möjligt nu.

.

Uppdaterad: