Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Förskolans dag, en dag att fira

Idag torsdagen den 16 maj firade vi Förskolans dag. Dagen uppmärksammandes på olika sätt i våra verksamheter. Öppna förskolan på Familjecentralen anordnade ett Bamselopp vid Moga fritid. Bamseloppet var hela 400 meter långt och alla barn som deltog fick en Bamse medalj när de kom i mål.

Bamselopp startskylt

För att synliggöra förskolan och förskoleverksamheten firas Förskolans dag den tredje torsdagen i maj varje år. I år anordnade öppna förskolan på familjecentralen ett Bamselopp vid Moga fritid tillsammans med Svenska kyrkans öppna förskola.

Det var en god uppslutning vid starten och barnen deltog genom att springa, gå eller åka vagn. Samtliga barn som deltog fick en medalj vid mållinjen. Vår barn- och utbildningschef, Tommy Fock, passade på att delta i Bamseloppet tillsammans med barnen.

Det är alltid roligt att träffa barnen i våra verksamheter. Under Förskolans dag firar vi allt det fina arbete som finns i våra olika förskoleverksamheter. Tommy Fock, barn- och utbildningschef

Det var en föregångare till Sveriges Lärare, Sveriges förskollärares riksförbund, som startade Förskolans dag 1984. Syftet var att bilda opinion, skapa stolthet och visa upp verksamheten i förskolan.

barnen värmer upp inför bamseloppet
barnen deltar i bamseloppet
Bamselopp medalj

.

Uppdaterad: