MENY

En bra start är att börja prata om och uppmärksamma suicid. Låt oss börja här och nu, för vi kan rädda liv! Kommunalråd Patrik Harrysson inviger våra suicidpreventionsdagar.

Västra Götalands Regionen startar upp en ny enhet för Unga psykisa hälsa i Skene för att hjälpa barn och unga i åldern 5,5 till 18 år. UTAN remiss!

Från tisdag 6 september till fredag 9 september är du välkommen till föreläsningar, filmvisningar, diskussioner och samtal. Träffa organisationer som hjälper!

På fredag 9 september bjuder vi dig på biobiljetter till filmen Tigrar på Teaterbiografen. En verklighets­baserad skildring om fotboll, drömmar och att överleva.

Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Ring 90101 eller chatta via mind.se. Vid akut självmordsrisk, ring 112.

Vill du fördjupa dig ytterligare i ämnet? Höra fler berättelser? Eller komma i kontakt med en organisation som kan hjälpa dig?


Första hjälpen till psykisk hälsa

Med start i slutet på september utbildar våra två instruktörer omvårdnadspersonal i första hjälpen till psykisk hälsa. Samma utbildning hålls nu världen över och vi är en del av Boråsregionens satsning.

Kolla på presentationsfilmen Öppnas i nytt fönster.

Sociala stödteamet

Oavsett din livssituation finns vi här för dig. Vi jobbar med anhörigstöd, samtalsstöd, föräldragrupper och stöd för att ta sig ur missbruk. Vi erbjuder 5 stödsamtal helt kostnadsfritt, oavsett din livssituation!

Mer info och kontaktuppgifter

Ungas Psykiska Hälsa

Ny enhet i Skene hjälper barn och unga (5,5 till 18 år) med lindrig psykisk ohälsa. Alla från hela Sjuhärad är välkomna! Oavsett var du är listad och UTAN remiss. Mottagningen finns även i Borås.

Ring på 010-435 95 00

Tisdag 6 september

Öppet hus med Tomrummet på Aktivitetshus Hammarlind
Föreläsningar: Hälsa, närvaro och hopp

Onsdag 7 september

Föreläsning: hälsa
Tyst afterwork
Föreläsningar: ensamhet och gemenskap

Torsdag 8 september

Föreläsning: Alkohol och äldre
Naturpromenad och qigong
Ljuständning i Svenljunga kyrka
Samtalsgrupp för män
Föreläsning: Suicide Zero

Fredag 9 september

Biofilm: Tigrar

Söndag 11 september

Biofilm: Döttrar (förhandsvisning 2 månader innan premiär)

Endast digital

Steg för livet
Hur mår unga HBTQI personer?
Att mista ett barn i självmord
Stör döden
Du är inte ensam
Stör döden
Länkar till mer information och hjälp