Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Ung i kommunen

Du som ung kan bidra till en positiv förändring av din omgivning. Här får du förslag på hur du kan få inflytande och bli en del av föreningslivet.

Beskriver min bild

Det är ni ungdomar som skapar vår gemensamma framtid. Det finns flera möjligheter för dig att påverka både din egen och andras fritid, vardag och framtid.

 

Läs om ungdomars inflytande

Vad vill du göra?

KV´16 Ungdomens hus är vår fritidsgård, här är träffpunkten för dig som är 10-17 år.

 

Under skolloven fixar vi en uppsjö av gratis aktiviteter för dig som är 6 till 18 år. Dessa kallas lovaktiviteter. Det kommer ett nytt program inför varje lov.

 

Vi samarbetar också med SISU för att möjliggöra ett brett utbud av idrottsaktiviteter under namnet Sports for you.

 

Kulturskolan kan du lära dig spela instrument, skriva låtar, spela teater, dansa eller spela i orkester.

Gå med i en förening

Du kan göra skillnad både för dig själv och för andra. Föreningslivet innehåller allt från sporter till kultur och musik. Du kan själv enkelt skapa egna projekt ihop med kompisar.

 

Aktiva, engagerade och skapande människor har och ger bra livskvalite. Att samlas kring ett gemensamt intresse och utvecklas tillsammans stärker både dig själv och samhället. Motionsidrotten fyller en viktig hälsobefrämjande funktion och attraherar alla åldrar. Men det behövs inget idrottsintresse för att hitta sin förening! Även natur och kultur har sin plats i olika föreningar. Sök i vårt föreningsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster efter föreningar som är verksamma i vår kommun.

Vill du starta en förening?

Vill du förändra något? Samla andra kring ditt intresse? Då kan du bilda en ideell förening! MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har tagit fram en film om hur det går till att starta och driva en ideell förening. Filmen förklarar vad stadgar är för någonting, varför ett årsmöte ska ordnas, vilka regler som gäller och hur det går till att driva ett projekt.

.

Kontakt

Uppdaterad: 17 januari 2019

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

 

Svenljunga kommun

512 80 Svenljunga

 

Besöksadress: Boråsvägen 13, Svenljunga

 

Telefon: 0325-180 00

E-post: kommun@svenljunga.se

 

Organisationsnummer 212000-1512

Följ Svenljunga