Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Ung i kommunen

Behöver du tips på vad du kan göra på fritiden? Eller vill du ta inflytande? Du som ung kan bidra till en positiv förändring av din omgivning. Här får du förslag på vad du kan göra på fritiden, hur du kan få inflytande och bli en del av föreningslivet.

Beskriver min bild

Det är ni ungdomar som skapar vår gemensamma framtid. Det finns flera möjligheter för dig att påverka både din egen och andras fritid, vardag och framtid.

 

Läs om ungdomars inflytande

Vad vill du göra?

Under skolloven fixar vi en uppsjö av gratis aktiviteter för dig som är 6 till 18 år. Dessa kallas lovaktiviteter. Det kommer ett nytt program inför varje lov.


Vi samarbetar också med SISU för att möjliggöra ett brett utbud av idrottsaktiviteter under namnet Sports for you.


Moga fritid är en simhall - och så mycket mer. Här hittar du även skatepark, beachvolleyplan, frisbeegolf, promenadslingor och mycket mer.


Kulturskolan kan du lära dig spela instrument, skriva låtar, spela teater, dansa eller spela i orkester.


Vårat bibliotekt lånar inte bara ut böcker. Här finns även film, spel, tidskrifter, utställningar och olika aktiviteter.


På vår turistwebb svenljungatranemo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du en massa tips på intressanta utflyktsmål och evenemang.

Gå med i en förening

Du kan göra skillnad både för dig själv och för andra. Föreningslivet innehåller allt från sporter till kultur och musik. Du kan själv enkelt skapa egna projekt ihop med kompisar.


Aktiva, engagerade och skapande människor har och ger bra livskvalite. Att samlas kring ett gemensamt intresse och utvecklas tillsammans stärker både dig själv och samhället. Motionsidrotten fyller en viktig hälsobefrämjande funktion och attraherar alla åldrar. Men det behövs inget idrottsintresse för att hitta sin förening! Även natur och kultur har sin plats i olika föreningar. Sök i vårt föreningsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster efter föreningar som är verksamma i vår kommun.

Vill du starta en förening?

Vill du förändra något? Samla andra kring ditt intresse? Då kan du bilda en ideell förening! MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har tagit fram en film om hur det går till att starta och driva en ideell förening. Filmen förklarar vad stadgar är för någonting, varför ett årsmöte ska ordnas, vilka regler som gäller och hur det går till att driva ett projekt.

.

Kontakt

Uppdaterad: 27 juli 2020