Tillbaka till startsidan

Du är här:

Unga ledare

Tillsammans med RF-SISU utbildar vi framtidens ledare för föreningar! Unga ledare är vårt gemensamma projekt. Under tre år hjälper vi ungdomar att bli ledare och att ta uppdrag i olika föreningar. Detta är en insats för att stärka och utbilda ungdomar, och samtidigt minska bristen på ledare i föreningar. På denna sida kan du läsa mer om projektet och hur du kan bli en del av det.

Kvinna i idrottskläder håller händerna upp mot himlen, framför bilden är loggan för Sports for you och RF-SISU Västra Götaland 

Vad är Unga ledare?

I samarbete med RF-SISU möjliggör vi för ungdomar att feriearbeta som ledare under våra lovaktiviteter. Ungdomarna får då en kort utbildning i ledarskap. Under denna period ställer vi också frågan om ungdomarna är intresserade att ingå i projektet unga ledare.

Mentorn (en ledare på Sports for you) matchar sedan ungdomarna med föreningar och föreningslivet för att jobba vidare med utbildningar och stöttar dem i det fortsatta arbetet. Ungdomarna som är involverade får möjlighet att jobba som just ledare i föreningar eller under aktiviteter som anordnas i Svenljunga kommun.

Målet för detta projekt är att ungdomarna såsmåningom ska kunna leda egna grupper i föreningar eller att bli en resurs för föreningarna. Det är ett treårigt projekt som samfinansierar av RF-SISU och Svenljunga kommun.

Vill du bli en ung ledare?

Det enklaste sättet är att ansöka till våra feriejobb. Om du redan är föreningsaktiv, eller vill bli det, kan du även höra av dig direkt till oss.

Letar du efter en ung ledare?

Kan din förening en erbjuda möjlighet att låta en ungdom testa att vara ledare för en grupp eller aktivitet? Hör av dig!

.

Emelie Romland, Kommunutvecklare, 0325-183 07
Erika Till, Folkhälsostrateg, 0325-183 15
Emma Henriksson, Sports For You, RF-SISU, 073-402 28 01

Uppdaterad: