Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Nya aktivitetsslingor

Äntligen har våra 3 nya aktivitetsslingor blivit klara! De består av ”Puls och styrka” (1,2 km) som finns på Moga fritid i Svenljunga och på Näset i Överlida. ”Rörelse för alla” (1 km) som är en tillgänglighetsanpassad aktivitetsrunda som utgår från Thilanderska parken eller gamla stenbron. Genom dessa aktivitetsrundor vill vi uppmana till aktivitet och motion i vardagen. Håll utkik efter nya aktivitetsslingor i kommunen, vi planerar att sätta upp fler!

Skylt med aktivitetsövningar framför en lekplats

Aktivitetsrundan är ett koncept som stimulerar barn och vuxna till att röra på sig, antingen på egen hand eller tillsammans. Våra 3 nya aktivitetsslingor innehåller enkla övningar och utmaningar för att locka fler till rörelse, oavsett om du är nybörjare eller vältränad.

Puls och styrka (1,2 km)

En slinga i ett naturskönt område. Under rundan finns det 12 utplacerade skyltar som innehåller övningar både till vuxna och barn. Övningen för vuxna finns i två olika nivåer för att kunna anpassa utefter din förmåga.

På varje skylt finns det en QR-kod som du kan skanna och som visar hur övningen ska gå till. Skyltarna innehåller också intressant fakta kring hälsa och rörelse. För barnen finns figurerna ”Klicken med vänner” som visar barnens övningar samt har små pratbubblor med peppande ord till barnen.
En perfekt runda för både barn och vuxna att gå tillsammans.
Du startar på Moga fritid eller på Näset i Överlida. Följ grön skylt.

Rörelse för alla (1 km)

Slinga på asfalt med 8 funktionella träningsövningar. Rundan är tillgänglighetsanpassad och anpassad för att genomföra med rullstol samt barnvagn. I slingan ”rörelse för alla” får du ta del av rörelser som passar både den som sitter samt den som står.

På varje skylt finns två övningar, en med sittande och en med stående övningar. Övningarna tränar igenom hela kroppen men innehåller inga hopp eller markliggande rörelser. Alla skyltar har en QR-kod som visar en film på övningarna.
Du startar antingen vid Thilanderska parken eller gamla stenbron. Följ orange skylt.

.

Uppdaterad: