Tillbaka till startsidan

Du är här:

Synpunkter

På denna sidan kan du lämna synpunkter. En synpunkt kan vara ett uttryck eller en åsikt med beröm eller ett klagomål på en tjänst eller service som kommunen tillhandahåller eller förväntas tillhandahålla.

Skillnaden mellan Svenljungaförslag och synpunkt är att synpunkter inte behöver behandlas politiskt och därför har en snabbare hantering.

Innan du lämnar en synpunkt kan du titta om någon annan redan har tagit upp samma sak under inkomna och besvarade synpunkter.

Fyll i formuläret nedan och ange dina kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad. Håll din synpunkt kort och saklig samt i en god och respektfull ton.

Du kan även fylla i vår synpunktsblankett, skriva ut den och skicka in till oss via e-post eller post. Du som inte har möjlighet att lämna en digital synpunkt kan få hjälp med detta av vårt Kontaktcenter.

En inlämnad synpunkt behandlas som allmän handling. En allmän handling är offentlig och kan lämnas ut om någon frågar efter den. Detta gäller inte sekretessbelagda handlingar.

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig. Personuppgifter som vi behandlar är de som du angett i formuläret. Syftet med en sådan behandling är att kunna handlägga ditt ärende. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter på www.svenljunga.se/gdpr Länk till annan webbplats.

Vad händer när du lämnat din synpunkt?

När du lämnar in din synpunkt godkänner du att den publiceras på vår webbplats.

När vi tar emot en synpunkt registreras det hos oss. Sedan lämnas det vidare till ansvarig tjänsteperson. Inom fyra arbetsdagar ska du ha fått återkoppling om att vi mottagit din synpunkt samt svar eller besked om hur lång tid svaret beräknas ta.

Vi redovisar inkomna synpunkter av allmänt intresse på vår webbplats efter att de blivit behandlade. Synpunkten raderas efter ett år på webbplatsen.

Undantag

Gäller din synpunkt skola och barnomsorg? Då finns ett särskilt synpunktsformulär.

Om du har klagomål på inom- och utomhusmiljön, exempelvis nedskräpning eller buller, ska du använda den här blanketten Pdf, 222 kB, öppnas i nytt fönster..

Felanmälan, till exempel av lek- eller badplatser, gator eller belysning, gör du via e-tjänsten för felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Beskriv det som bäst beskriver ditt ärende * (obligatorisk)
Beskriv det som bäst beskriver ditt ärendeFyll i dina kontaktuppgifter om du önskar återkoppling.
Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar återkoppling.

.

Uppdaterad: