Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Barn- och utbildningschef praoar på förskola

Tisdagen den 4 juni praoade vår barn- och utbildningschef Tommy Fock på Hillared förskola. Det blev en bra förmiddag tillsammans med barnen med mycket lek och fina samtal. Tommy tackar alla barn och personalen för denna minnesvärda dag. Ni är alla fantastiska!

En vuxen och fyra barn tittar ut genom en trävägg.

Barnen kommer till förskolan

Tommy började sin dag på avdelningarna Mattisborgen och Bråkmakargatan på Hillared förskola. Han var på plats strax innan klockan 06.00 och träffade personalen. Strax efter klockan 06.00 kom de första barnen. Några av barnen var lite morgontrötta, medan andra barn gärna ville spela spel direkt. Barnen anlände i en strid ström, och efter klockan 08.00 var de cirka 35 stycken barn som skulle äta frukost tillsammans.

Vår fantastiska personal gör ett imponerande jobb med våra yngre barn. Idag var många av ordinarie personal borta och de hade svårt att få tag i vikarier.

Jag är imponerad över hur väl barngrupperna fungerade trots få personal på plats. Förstår om det är slitsamt när det alltid är någon i personalen som är borta och att det är svårt att få tag i vikarier. Tommy Fock, barn- och utbildningschef.

Förmiddagens aktiviteter

Efter frukost var det en kort samling med en namnsång för att ge Tommy möjligheten att lära sig alla barnens namn. Detta blev en stor men rolig utmaning. Därefter var det dags för en lekstund där barnen fick välja vilken aktivitet de ville göra. Efter lekstunden samlades barnen för en sångstund där några fick fiska upp fiskkort. På baksidan av fiskkorten stod det olika sånger på som de sjöng tillsammans. Samlingen avslutades med en fruktstund innan det var dags att gå ut.

Det var full fart ute ut på gården. Barnen cyklade, gungade och några av barnen byggde maskbo till masken det döpt till Hugo. Tommy avslutade sin prao med lunch tillsammans med några av pojkarna på avdelningen. Denna dag var det fisk på menyn, vilket barnen åt med stor aptit.

Jag tackar personal och barn för en mycket trevlig förmiddag tillsammans med er. Ni är fantastiska! Jag är så glad över vilka fina verksamheter vi har i Svenljunga. Tommy Fock, barn- och utbildningschef.

Vill du arbeta hos oss?

Är du intresserad av att vara med och göra ett avtryck i våra barns framtid och arbeta som vikarie i våra fina förskolor? Lämna in din intresseanmälan Öppnas i nytt fönster..

Förskoleklass står på rad bredvid en vuxen på lekplats.
Leksak i form av fiskespö och fiskar av trä.
Frukostbord.

.

Uppdaterad: