Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Nu är Högvadskolan invigd!

Idag torsdag den 22 augusti var det invigning av nya Högvadskolan i Överlida. Invigningen var klockan 08.00 när eleverna började sin första skoldag efter sommarlovet. Är du nyfiken på att se hur skolan ser ut? Högvadskolan är öppen för allmänheten i dag mellan klockan 16.00-19.00.

Politiker och tjänstepersoner står framför ingång till skolan som är pyntat med ballonger och band.

Tre skolor i skolområde söder har blivit en

Nu är äntligen vår nya Högvadskola invigd och fylld av barn, precis som en skola ska vara. Eleverna startade sin första skoldag efter sommarlovet med invigning klockan 08.00. Under invigningen lämnade Peo Ekelund, ordförande för Svenljunga Verksamhetslokaler AB över skolan till barn- och utbildningsförvaltningen.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Ann Wallnedal delade ut var sitt äpple till pedagogerna, eftersom äpplet symboliserar kunskapens frukt.

En ny skola skapar andra möjligheter för tiden som är nu. Men det allra viktigaste i en skola är innehållet, det vill säga pedagoger med inte minst barnen. Jag hoppas att ni alla med denna nya skola ska få med er kunskap, god självkänsla och hopp inför framtiden. Ann Wallnedal, ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Högvadskolan är en stor milstolpe i skolprojektet i söder, där tre skolor har blivit en skola i Högvadsområdet.

Som avslutning av invigningen knöt rektor för Högvadskolan Monica Björsell och barn- och utbildningschef Tommy Fock ihop banden som en symbol för sammanslagningen av skolorna.

Välkommen på öppet hus

Är du nyfiken på att se hur resultatet blev? Kom gärna hit på öppet hus hos oss i eftermiddag.

Under öppet hus finns personal på plats för att visa runt och svara på frågor.

  • När? Idag torsdag 22 augusti, klockan 16.00-19.00
  • Var? Studievägen 2A, Överlida

.

Uppdaterad: