Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

E-legitimation

Välkommen att logga in till våra e-tjänster min din e-legitimation! Du kan smidigt logga in och följa dina ärenden inom bland annat skola och barnomsorg eller felanmälan.

Vi arbetar för att du ska kunna få service dygnet runt, ett steg i detta är våra digitala tjänster.

Vi stödjer för tillfället följande e-legitimationer:

  • BankID
  • Freja eID Plus
  • Foreign eID
  • Telia e-legitimation

Till våra e-tjänster » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Just nu har vi tekniska problem med våra e-tjänster i webbläsaren Internet Explorer, vänligen använd Google Chrome eller annan webbläsare.

BankID är en e-legitimation som gör det möjligt för företag, banker, organisationer och myndigheter att både identifiera och ingå avtal med privatpersoner på Internet. BankID är en elektronisk ID-handling som är jämförbar med pass, körkort och andra fysiska legitimationshandlingar.

Bankerna utfärdar e-legitimationen

Alla privatpersoner som har svenskt personnummer kan skaffa BankID e-legitimation genom sin bank. Ett BankID har samma värde och används på samma sätt, oavsett vilken bank som utfärdat det.

www.bankid.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Freja eID+ är Sveriges enda mobila e-legitimation som är granskad och godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning. Freja eID-appen laddar du ner från Google Play eller App Store. Du kan installera den på mobilen eller surfplattan. Appen guidar dig som användare genom den digitala registrerings- och identifieringsprocessen och den fysiska ID-kontroll som användaren gör hos något av våra 2000 auktoriserade Freja eID-ombud runt om i Sverige.

Freja eID+ är gratis för dig som användaren och inkluderar ett ID-skydd som meddelar dig om en obehörig adressändring sker, det är så många ID-stölder börjar.

Läs om hur du skaffar Freja eID+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Video: Så skaffar du Freja eID+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Video: How to get Freja eID+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sedan den 29 september 2018 är det möjligt att logga in med vissa utländska e-legitimationer i offentliga svenska e-tjänster och i en del privata tjänster som kräver e-legitimation. Det är EU‑förordningen eIDAS som gör det möjligt.

Tanken med eIDAS-förordningen är att det ska bli enklare att använda sin e-legitimation för att utföra ärenden i andra EU‑länders e-tjänster. Behovet har ökat eftersom vi alltmer bor, arbetar, studerar och driver företag över våra landsgränser.

e-legitimation.se/utlandskaelegitimationerisverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

e-legitimation.se/inenglish/neweuregulationeidas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telia e-legitimation är en e-legitimation baserat på smarta kort och kortläsare. Med en elektronisk identitet kan du legitimera dig och skriva under handlingar i olika e-tjänster. Med mycket hög säkerhet och spärrtjänst dygnet runt.

www.telia.se/privat/bredband/tjanster/produkt/e-legitimation Länk till annan webbplats.

.

IT Support, IT-Support, 0325-183 33

Uppdaterad: