Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Logga in till våra e-tjänster

Till våra e-tjänster, Medarbetarwebb och andra digitala tjänster och plattformar kan du behöva logga in med en e-legitimation. Detta för att du exempelvis ska kunna skriva under eller för att vi ska vara säkra på att du är just du. På denna sida hittar du hjälpguider för inloggning.

Vi arbetar för att du ska kunna få service dygnet runt, ett steg i detta är våra digitala tjänster.

Vi stödjer för tillfället följande e-legitimationer:

  • BankID
  • Freja eID Plus
  • Foreign eID
  • Telia e-legitimation

Guide för hur du loggar in i G-Suite som en Elev

BankID är en e-legitimation som gör det möjligt för företag, banker, organisationer och myndigheter att både identifiera och ingå avtal med privatpersoner på Internet. BankID är en elektronisk ID-handling som är jämförbar med pass, körkort och andra fysiska legitimationshandlingar.

Bankerna utfärdar e-legitimationen

Alla privatpersoner som har svenskt personnummer kan skaffa BankID e-legitimation genom sin bank. Ett BankID har samma värde och används på samma sätt, oavsett vilken bank som utfärdat det.

www.bankid.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Freja eID+ är Sveriges enda mobila e-legitimation som är granskad och godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning. Freja eID-appen laddar du ner från Google Play eller App Store. Du kan installera den på mobilen eller surfplattan. Appen guidar dig som användare genom den digitala registrerings- och identifieringsprocessen och den fysiska ID-kontroll som användaren gör hos något av våra 2000 auktoriserade Freja eID-ombud runt om i Sverige.

Freja eID+ är gratis för dig som användaren och inkluderar ett ID-skydd som meddelar dig om en obehörig adressändring sker, det är så många ID-stölder börjar.

Läs om hur du skaffar Freja eID+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Video: Så skaffar du Freja eID+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Video: How to get Freja eID+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sedan den 29 september 2018 är det möjligt att logga in med vissa utländska e-legitimationer i offentliga svenska e-tjänster och i en del privata tjänster som kräver e-legitimation. Det är EU‑förordningen eIDAS som gör det möjligt.

Tanken med eIDAS-förordningen är att det ska bli enklare att använda sin e-legitimation för att utföra ärenden i andra EU‑länders e-tjänster. Behovet har ökat eftersom vi alltmer bor, arbetar, studerar och driver företag över våra landsgränser.

e-legitimation.se/utlandskaelegitimationerisverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

e-legitimation.se/inenglish/neweuregulationeidas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Telia e-legitimation är en e-legitimation baserat på smarta kort och kortläsare. Med en elektronisk identitet kan du legitimera dig och skriva under handlingar i olika e-tjänster. Med mycket hög säkerhet och spärrtjänst dygnet runt.

www.telia.se/privat/bredband/tjanster/produkt/e-legitimation Länk till annan webbplats.

.

Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: