Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Senior Sport School startar efter årsskiftet

Måndag den 11 december klockan 10.00 är du välkommen till en informationsträff på Aktivitetshuset Hammarlinds som handlar om Senior Sport School. Under informationsträffen kan du även anmäla dig till nästa gång projektet startar.

Seniorer spelar på en gräsmatta.

Senior Sport School är ett projekt som Svenljunga kommun genomför tillsammans med Riksidrottsförbundet SISU och Västragötalandsregionen där seniorer i vår kommun får prova på olika idrotter hos lokala idrottsföreningar. Under hösten har gruppen bland annat testat gå-fotboll, vattengymnastik och boule. Varje vecka har det även varit teoretiska träffar med föreläsningar om bland annat kost, hälsa, matlagning och hjärt- och lugn räddning. Aktiviteterna riktar sig till personer som är 60 år eller äldre, och målet är att inspirera till en aktiv och meningsfull fritid. Träffarna äger rum varje måndag och onsdag under 12 veckor. Det kostar 150 kronor per person att delta.

- Höstens Senior Sport School har varit mycket framgångsrik. Flera deltagare kommer fortsätta med någon av sporterna. Redan i slutet av januari kommer vi dra igång igen, berättar Elinore Carlén, som samordnar träffarna.

.

Uppdaterad: