Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Lediga platser till HLR och babymassage

Vår Familjecentral erbjuder många nyttiga kurser och spännande aktiviteter. Just nu finns det lediga platser kvar till kursen i Hjärt- och lungräddning (HLR) och babymassage. HLR är på torsdag 22 februari. Babymassage är fem tisdagar med start 20 februari.

två händer masserar en babyfot

Hjärt- och lungräddning (HLR)

Du får lära dig att ta hand om ett barn som drabbats av hjärtstopp eller luftvägsstopp. Riktlinjerna för HLR till barn gäller från 0-18 år.

Kursen är kostnadsfri till föräldrar som går på Närhälsan Svenljunga BVC. Det kommer att finnas fika för en liten peng.

Du kan inte ta med ditt barn till detta! Vi behöver öva på en del praktiska moment.

Kursen erbjuds vid flera tillfällen. Under våren är det på torsdag 22 februari eller torsdag 18 apil klockan 15.30- 18.00.

Anmäl dig via SMS 072-209 78 95Länk till annan webbplats. till BHV-sköterska Linda Westberg. Ange vilket datum du önskar delta. Du får bekräftelse att du har fått en plats via SMS-svar.

Spädbarnsmassage

Spädbarnsmassage är kärleksfull beröring av det lilla barnets hud, människokroppens största sinnesorgan. Spädbarnsmassage är ingen behandling utan kan bli en stund av avslappning och välbefinnande där du och ditt barn kommer varandra nära.

Du som förälder får en möjlighet att utveckla och fördjupa samspelet med ditt barn. Och det ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation innerlighet och glädje. För dig med barn 0-8 månader, barnet bör ej krypa.

Kursen är gratis och består av fem träffar. Vi träffas fäljande tisdagar klockan 09.30- 11..00:
20 februari, 27 februari, 5 mars, 12 mars och 19 mars.

Vi träffas på familjecentralens öppna förskola. Anmäl dig direkt till personalen på öppna förskolan eller via sms till 073-765 43 77.

Fler kurser och aktiviteter

  • ABC - Alla barn i centrum
  • Lilla öppna förskolan
  • Läs med baby
  • Dans och rörelse
  • Föräldraträffar
  • Föräldraträffar för förstagångsföräldrar
  • Öppna förskolan flyttar ut

Vad är Familjecentralen?

Samlad på en plats kan du ta del av olika tjänster av betydelse för dig och ditt barns hälsa och välbefinnande. Familjecentralen är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande. Vi anpassar oss utifrån hela familjens livssituation.

  • Familjecentralen finns på Klockaregatan 3 i Svenljunga tätort, följ skyltning Barnavårdscentral och Mödrahälsovård.

Vi erbjuder dig barnmorska, BHV-sköterska (barnhälsovård), socialrådgivning, och öppen förskola. Tillsammans arbetar vi för att stödja dig som blivande förälder och som förälder till små barn (från 0 år tills barnet börjar förskoleklass och därmed skrivs in i elevhälsan).


.

Uppdaterad: