Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Ett år med Barn och Unga i Svenljunga

Vår enhet Barn och Unga i Svenljunga (BUS) firar ett år! Genom denna enhet har vi kunnat skapa ett starkare samarbete mellan vår socialförvaltning och vår barn- och utbildningsförvaltning. Här lägger våra medarbetare fokus på barn och ungdomars vardag, fritid och framtid. Hör våra medarbetare berätta själva i filmen som du kan se längre ner!

Tillsammans med alla som jobbar på BUS ser vi fram mot ett händelserikt 2024! Du är välkommen att höra av dig med idéer, frågor eller funderingar.

Inom BUS har vi samlat vår öppna förskola, olika projekt, insatser kring ungas hälsa och den öppna ungdomsverksamheten Ung i Svenljunga.

Drop in tider Ung i Svenljunga

Det finns massor att hitta på som ungdom. På Ung i Svenljunga erbjuder vi flera aktiviteter som ungdomar kan delta i samt vår öppna ungdomsverksamhet som bygger på ungas idéer.

Välkommen på drop in! Under dessa tider finns våra ungdomsutvecklare på Aktivitetshus Hammarlind vid torget i Svenljunga tätort.

  • Måndag klockan 13.00-16.00
  • Tisdag klockan 13.30-19.30
  • Onsdag klockan 14.30-19.30

UngVux är stöd kring din hälsa

Alla mår dåligt ibland. Du kan inte alltid vara glad och du behöver tillåta dig själv att känna det du känner. Ibland fungerar inte livet som du vill. I perioder kan du uppleva att du saknar självförtroende eller tillit till att saker och ting löser sig på det sätt du önskar. Om du som är 13-24 år, av någon anledning, känner att du inte mår bra får du här tips om var du kan vända dig för att få hjälp.

Familjecentralen och Öppna förskola

Familjecentralen är en mötesplats där blivande föräldrar, barn och deras föräldrar kan träffas och utbyta erfarenheter. Familjecentralen är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande. Vi anpassar oss utifrån hela familjens livssituation.

Familjecentralen finns på Klockaregatan 3 i Svenljunga tätort, följ skyltning Barnavårdscentral och Mödrahälsovård.

Vi erbjuder dig barnmorska, BHV-sköterska (barnhälsovård), socialrådgivning, och öppen förskola. Tillsammans arbetar vi för att stödja dig som blivande förälder och som förälder till små barn (från 0 år tills barnet börjar förskoleklass och därmed skrivs in i elevhälsan).

Öppna förskolans öppettider

  • Måndag klockan 09.00-12.00 för dig med barn nyfödd till förskoleklasstart
  • Tisdag klockan 13.00-16.00 för dig med barn nyfödd-förskoleklasstart
  • Onsdag klockan 09.00-12.00 för dig med barn babyöppet 0-18 månader

Övriga tider erbjuder vi riktade grupper som exempelvis babymassage, Lilla öppna förskolan, babyläs, ABC-föräldraträffar, hjärt-och lungräddning. Du kan också boka tid för socialrådgivning i form av samtalsstöd). Socialsekreterare finns på plats på måndagar på Familjecentralen.

I försgrunden syns en cupcake med rosa frosting och ett ljus samt EU-flagga och Sverige flagga i, tre personer sitter i bakgrunden.

.

Uppdaterad: