Tillbaka till startsidan

Du är här:

Ung i Svenljunga

Bygger på ungas frivilliga deltagande - på att ungdomar är aktiva i den öppna ungdomsverksamheten utifrån egen vilja och motivation.

ungdomar hoppar tillsammans i solnedgången

Är det något som fattas? Har du en idé kring vad som borde hända i Svenljunga?
Det kan vara allt ifrån en filmkväll med extra allt till en danstävling på storbild. Vill du anordna tårtbakartävling eller behövs det en grupp för alla som vill träffas och spela sällskapspel?
Kanske vill du ordna en föreläsning om något som du tycker är extra spännande?

Vi tror att ungdomars fritid blir som bäst när de själva är delaktiga genom att planera, genomföra och utvärdera den. Därför stöttar vi dig i att förverkliga dina idéer och få inflytande över din fritid.

Den gamla sidan Lovaktiviteter på Facebook har också utvecklats till en aktivitetskalender där målet är att samla alla aktiviteter som vänder sig till unga i kommunen.

Hör av dig till Ung i Svenljunga

Länk till Ung i Svenljunga på Facebook
Länk till Ung i Svenljunga på Instagram

Vad vill du skapa?

Det är du som är ung som vet bäst vad som behöver utvecklas för er unga i kommunen. Det finns flera möjligheter för dig att påverka både din egen och andras fritid, vardag och framtid.

Det kan vara allt ifrån att anordna en mindre aktivitet eller starta ett projekt, till att skapa en grupp som samlas återkommande runt ett visst ämne som ni tycker är viktigt.

Läs om ungdomars inflytande

Under skolloven fixar vi en uppsjö av gratis aktiviteter för dig som är 6 till 18 år. Dessa kallas lovaktiviteter. Det kommer ett nytt program inför varje lov.

Vi samarbetar också med RF SISU för att möjliggöra ett brett utbud av idrottsaktiviteter under namnet Sports for you.

Moga fritid är en simhall - och så mycket mer. Här hittar du även skatepark, beachvolleyplan, discgolf, promenadslingor och mycket mer.

Kulturskolan kan du lära dig spela instrument, skriva låtar, spela teater, dansa eller spela i orkester.

Vårat bibliotekt lånar inte bara ut böcker. Här finns även film, spel, tidskrifter, utställningar och olika aktiviteter.

På vår turistwebb svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du en massa tips på intressanta utflyktsmål och evenemang.

Gå med i en förening! Sök i vårt föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. efter föreningar som är verksamma i vår kommun.

Vill du starta en ny förening? Vill du förändra något? Samla andra kring ditt intresse? Då kan du bilda en ideell förening!

.

  • Ida Ferger, Fritidsledare, 0325-181 45
    073-765 42 27

Uppdaterad: