Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Dags att läsa av vattenmätaren

Nu är det dags för dig med kommunalt vatten och/eller avlopp att läsa av din vattenmätare. Du får sms med länk till vår e-tjänst där du kan lämna in din avläsning.

Vattenmätare

Du får ett sms

Vi skickar ut sms med länkar till vår e-tjänst där du kan registrera vattenavläsningen. Vi uppskattar om du lämnar in avläsningen via e-tjänsten, det underlättar vårt arbete och minskar på mängden papper.

Du kan logga in på e-tjänsten med Bank-ID eller med ditt kundnummer, det hittar du i sms:et eller på en faktura för vatten och avfall.

E-tjänst för vatten och avfall, inloggnign Bank-ID Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-tjänst för vatten och avfall, inloggning kundnummer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inte fått sms? Anmäl dig till att få sms för din adress på SMS från din kommun så får du ett sms nästa gång det är dags för avläsning.

Om du inte har möjlighet att lämna in avläsningen via vår e-tjänst kommer du få en avi på posten i slutet av april som du kan använda istället.

Varför läsa av mätaren?

Du ska läsa av din vattenmätare minst en gång om året för att vi ska kunna säkerställa att vi fakturerar dig för rätt mängd förbrukat vatten.

Du kan lämna in avläsningar oftare om du vill.

Kontrollera mot din faktura

På din faktura står det vad vi beräknar att din vattenmätare ska stå på. Du kan jämföra den siffran mot din vattenmätare. Om det skiljer sig mycket kan du registrera en ny avläsning.

Så här läser du av mätaren

Mätaren sitter på ett vattenrör, ofta i en garderob, tvättstuga, garage eller källare. Mätaren består av fem siffror med symbolen m³ efteråt. Det är dessa fem siffror du ska läsa av.

.

Uppdaterad: