Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Föreningar och föreningsliv

Att samlas kring ett gemensamt intresse och utvecklas tillsammans stärker både dig själv och samhället. På denna sida får du reda på hur du hittar lokala föreningar och hur du startar en förening.

Beskriver min bild

Det ideella arbete som föreningsledare och föräldrar utför är en ovärderlig tillgång. En mycket stor del av våra barn och ungdomar deltar i organiserad föreningsverksamhet. Föreningslivet spelar alltså en viktig roll i deras uppväxt. Motionsidrotten fyller en viktig hälsobefrämjande funktion och attraherar alla åldrar. Men det behövs inget idrottsintresse för att hitta sin förening! Även natur och kultur har sin plats i olika föreningar.

Letar du efter en förening?

Sök i vårt föreningsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster efter föreningar som är verksamma i vår kommun.

Vill du starta en förening?

Vill du förändra något? Samla andra kring ditt intresse? Då kan du bilda en ideell förening! MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har tagit fram en film om hur det går till att starta och driva en ideell förening. Filmen förklarar vad stadgar är för någonting, varför ett årsmöte ska ordnas, vilka regler som gäller och hur det går till att driva ett projekt.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 15 oktober 2020